Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Masacrul "Martorilor lui Iehova" în Hamburg: poliția a primit în trecut un indiciu anonim, dar nu l-a exploatat

Masacrul "Martorilor lui Iehova" în Hamburg: poliția a primit în trecut un indiciu anonim, dar nu l-a exploatat

Noi imagini surprinse în timpul masacrului din Hamburg, de joi noaptea, au fost făcute publice.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mar 2023   •   18:46

Filmarea, realizată de un vecin, arată cum atacatorul a tras în geamurile de la etaj, apoi a intrat printr-o fereastră în clădirea care adăpostea o întrunire religioasă și a continuat să împuște oameni cu o armă semi-automată.

Autoritățile au confirmat opt persoane decedate, toate cu cetățenie germană, cu vârste cuprinse între treizeci și trei și șaizeci de ani.

Este inclus aici și asasinul, un bărbat de treizeci și cinci de ani. 

Potrivit autorităților, acesta a fugit la etajul doi al centrului ă atunci când polițiștii au ajuns la faţa locului. Acolo, a întors arma asupra sa și a apăsat pe trăgaci.

Citește și: Un copil nenăscut, ucis în pântecele mamei în masacrul de la Biserica Martorilor lui Iehova din Germania 

Printre victime se află şi un făt în luna a șaptea, ucis de un glonț care a lovit pântecele mamei. Potrivit presei germane, femeia a supraviețuit.

Atacatorul a tras în total de 135 de focuri. Poliția nu știe, deocamdată, care a fost motivul atacului iar localnicii sunt în stare de șoc.

"Mulţi oameni au murit la 50 de metri de casa noastră. Este ceva de neimaginat. Încă nu am putut procesa această informaţie", spune Dorte Miebach, o femeie din Hamburg.

Între timp, investigatorii au reușit să afle mai mai multe informații despre autorul masacrului.

Corespondent Antena 3 CNN: "Asasinul din Hamburg, un individ educat, care se declara multicultural și pro-european"

"Au ieșit la iveală noi informații tulburătoare spre crimele odioase petrecute la Hamburg, acolo unde acest individ a pătruns într-o sală unde avea loc o întrunire a "Martorilor lui Iehova" și a împușcat șapte oameni, iar ulterior și-a pus capăt zilelor. Examinând profilul uman și profesional al făptașului, se conturează un caz tulburător. 

Autorul crimelor este un german de 35 de ani, Philipp F., care locuia de mai mulți ani în orașul hanseatic. 

El făcuse parte din această comunitate, a Martorilor lui Iehova, până acum un an și jumătate, când s-a despărțit de aceștia din propria inițiativă, dar nu în cele mai amiabile condiții.

Vorbim despre un om crescut într-o familie credincioasă. Publicația Der Spiegel informează că a absolvit Bacalaureatul și avea studii în domeniul bancar, cu o bogată experiență profesională în străinătate și care, pe blogul său, se declara o persoană multiculturală și un european convins. Se declara, de asemenea, consultant în domenii precum controlling-ul și teologia.

Corespondent Antena 3 CNN: "Asasinul deținea arma în mod legal"

Sunt informații care nu anticipau că se va face responsabil pentru, probabil, cel mai atroce atac petrecut vreodată la Hamburg. 

Poliția a explicat astăzi că, prin intervenția lor rapidă, agenții de la trupele speciale au limitat, probabil, numărul victimelor. Ei au intrat în clădire fără să știe câți atacatori sunt. Au auzit focuri de armă sus, în clădire, unde atacatorul și-a pus capăt zilelor, odată ce poziția lui a fost identificată de polițiști.

De precizat că acest om deținea legal arma din decembrie 2022. 

Potrivit unui indiciu anonim trimis poliției în trecut, individul ar fi suferit o afecțiune psihică nediagnosticată și ar fi nutrit o ură de nestăpânit împotriva oamenilor credincioși de orice confesiune, dar mai ales împotriva martorilor lui Iehova. Probabil că vom afla în zilele care urmează informații suplimentare despre acest caz, care realmente a șocat Germania", a relatat corespondentul Antena 3 CNN în Germania, Vlad Drăghicescu.

Foto: intervenție a poliției germane la locul masacrului din Hamburg

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close