Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mihai Gâdea, despre scandalul politic: ”Suntem într-o epocă tribală. USR e cel care pierde în orice variantă”

Mihai Gâdea, despre scandalul politic: ”Suntem într-o epocă tribală. USR e cel care pierde în orice variantă”

Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii ”Sinteza zilei” de la Antena 3, a fost prezent la ”News Hour with CNN”, unde a comentat despre scandalul politic actual din România.

Mihai Gâdea, despre scandalul politic: ”Suntem într-o epocă tribală. USR e cel care pierde în orice variantă”
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    03 Sep 2021   •   19:12

”Mă uitam la ce se întâmplă zilele astea și e limpede că România nu e o țară normală. Suntem într-o epocă tribală. De-a lungul timpului, fiecare dintre liderii pe care i-am văzut mai devreme și-au cultivat propriul trib, spunându-le că ceilalți sunt cei mai răi.

În mod special, USR-ul a făcut lucrul acesta cu înverșunare, sistematic, și le-a explicat tuturor acelora care cred în valorile lor, cei care se comportă așa cum am spus mai devreme, ca un trib, că cei de la AUR sunt extremiști, sunt antieuropeni. (...) Aproape orice spun unii spun invers ceilalți.

”Triburile cred că sunt extrem de confuze”

Triburile, în momentul de față, cred că sunt extrem de confuze. Pe de o parte, cei care sunt în acest trib al USR-ului se uită și nu înțeleg nimic, pentru că până acum li s-a spus că răul cel mai mare sunt aceste două partide, aceste două triburi. Pe de o parte, cei de la AUR, care sunt un fel de UDMR cu România Mare de pe vremuri, și cei de la PSD, care sunt ciuma roșie, cel mai rău trib, cel mai sângeros, cei mai nenorociți.

În momentul în care cele trei triburi se așează pentru a da jos celălalt trib, PNL, momentul devine spectaculos, pentru că la o astfel de combinație nu s-a gândit nimeni. Dacă ne uităm în urmă la lucrurile pe care le-au spus unii despre alții, îmi aduc aminte că cei de la USR au spus despre cei de la AUR sunt un partid extremist, nefrecventabil și toate lucrurile pe care le-au spus despre ei. Cei de la AUR au spus despre USR că sunt un cancer neomarxist.

”USR-ul a dat un mesaj foarte confuz propriului electorat”

Sunt într-un moment complicat, pentru că presiunea dinspre PNL, presiunea dinspre această zonă guvernamentală și poate chiar și prezidențială, chiar dacă președintele încă nu a vorbit, este exact legată de această alianță. Cred că în momentul de față USR-ul a dat un mesaj foarte confuz propriului electorat, care nu înțelege. Până acum, și unii și alții erau cei mai răi din lume, ăștia erau extremiști, ăstia erau ciuma roșie, acum te unești cu ei să dai jos Guvernul din care faci parte?

Pentru că vicepremierul Dan Barna, aseară, la emisiune, era în calitate de vicepremier al României, nedându-și demisia nici el, nici membrii USR, care fac parte din Guvern și ei cumva fac o alianță cu AUR și cu PSD, cu ciuma roșie, împotriva propriului Guvern. Cred că în momentul de față oamenii sunt foarte confuzi. Dar pe lângă aceste triburi despre care vorbeam și pe lângă faptul că ei sunt confuzi, mai există o categorie foarte mare: România tăcută. Iar România tăcută privește la ceea ce se întâmplă cu revoltă, cu un sentiment de mânie, pentru că ceea ce trăiesc ei în aceste zile nu are nimic de a face cu aceste jocuri, cu aceste răfuieli pe care ei le au”, a declarat Mihai Gâdea la ”News Hour with CNN”.

”Cei care pare că pierd în momentul de față, în orice variantă, sunt cei de la USR, dar și cei de la PNL pot pierde, pentru că varianta trecerii moțiunii de cenzură există. Au însă acest atuu: președintele Klaus Iohannis la Cotroceni, domnia sa nominalizează premierul și chiar dacă va cădea Guvernul, tot Florin Cîțu rămâne interimar, este tot prim-ministru, până la nominalizarea de către președinte a unui nou premier și ca acel premier să treacă prin Parlament. (...) Oricum ar fi, cine are toate cărțile pe masă, în momentul de față, este Klaus Iohannis”, a mai spus Gâdea.

×
Subiecte în articol: Mihai Gâdea

Alarmă în spitale, medici de negăsit

Secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean Buzău lucrează cu doar doi medici

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close