Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Minunile de Crăciun: Poveştile copiilor care au zburat până la cer şi înapoi, ajutaţi de Asociaţia Blondie

Minunile de Crăciun: Poveştile copiilor care au zburat până la cer şi înapoi, ajutaţi de Asociaţia Blondie

De Crăciun vedem minunile cu ochii noștri. Peste 400 de copii cu afecțiuni grave, care nu au putut fi tratați în țară, au fost salvați datorită zborurilor organizate de Asociația Blondie.

Minunile de Crăciun: Poveştile copiilor care au zburat până la cer şi înapoi, ajutaţi de Asociaţia Blondie
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    Cristina Ştefan    |    26 Dec 2022   •   17:20

Prima călătorie din viața micuților eroi a fost și cea mai dificilă. Acoperiți de fire și susținuți de aparate, bebelușii au zburat până la cer și înapoi. Astăzi, zâmbesc, aleargă și se joacă. Ei sunt dovada că minunile pot deveni normalitate.

Micuțul Vladimir a venit pe lume în noiembrie 2021. După câteva săptămâni, părinții au primit vestea care le-a schimbat viața. Copilul lor avea o malformație cardiacă, însă nu a putut fi salvat în țară. Asociația Blondie a fost cea care organizat zborul către viață.

Prima și cea mai grea călătorie din viața copiilor cu afecțiuni grave se transformă de cele mai multe ori într-un miracol, o minune pe care astăzi o vedem cu ochii noștri. Minunea a plecat însă de la Adelina Toncean, fondatoare a Asociației Blondie.

"Vrem să vă mulțumim. Am spus noi în numele copiilor care au zburat până la cer și înapoi au venit înapoi. Suntem atâția oameni cărora ne pasă așa de mult, încât lăsăm și ce este greu și ce ne lovește direct, ca să mai trăiască unul", a spus aceasta.

Zborurile nu ar fi fost însă posibile fără ajutorul medicilor. Doctorul Cătălin Cîrstoveanu a însoțit sute de copii în străinătate.

"România a luat un start foarte greu în tratamentul acestor copii. Timp ce noi aveam peste 1000 de copii, în România se operau 200-300. Suntem obligați când îi vedem că mor la noi și nu au nicio șansă, în România, suntem obligați moral, ca medici, să le dăm o șansă", a afirmat doctorul.

Asociația Blondie a pus la cale peste 130 de zboruri pentru a salva copiii grav bolnavi, care nu pot fi operați în țară. Călătoria continuă însă cu alți copii care au nevoie de ajutor.

×
Subiecte în articol: Asociaţia Blondie
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close