Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Murăturile, mai ieftine în magazine decât preparate acasă. Cât costă aprovizionarea pentru iarnă

Murăturile, mai ieftine în magazine decât preparate acasă. Cât costă aprovizionarea pentru iarnă

Anul acesta, prepararea în casă a murăturilor și dulcețurilor pentru iarnă ne va costa mai mult decât dacă am cumpără borcanele direct din magazin. Prețurile legumelor au crescut.

Murăturile, mai ieftine în magazine decât preparate acasă. Cât costă aprovizionarea pentru iarnă
Sursa foto: Gettyimages | Iuliia Bondar
de Ioana Mircea    |    17 Aug 2022   •   20:33

Toamna se numără borcanele cu gem, zacuscă și murături din cămările gospodinelor. Cu toate acestea, situația economică ne pune în postura de a căuta soluții mai ieftine.

Se pare că este mai ieftin să comandăm conservele decât să le preparăm la noi acasă, potrivit unui studiu făcut de reporterii News Hour with CNN.

Românii sunt mari amatori de murături, fie că vorbim de gogonele ori castraveți sau de clasicele dulcețuri. Majoritatea dintre noi nu concep să intre în iarnă fără câteva borcane cu provizii.

Costurile pentru a le prepara acasă, însă, sunt mari, așa că românii aleg să le comande.

Potrivit studiului, dulcețurile și compoturile pentru iarnă pot fi comandate cu prețuri între 15 și 25 de lei. Un borcan de zacuscă pornește de la 18 lei. Prețurile borcanelor de murături încep de la 18 lei pe kilogram.

Gospodinele care pregătesc murături de casă au rețete vechi și sănătoase, care garantează că sunt rezistente peste iarnă, însă pentru aceasta vor plăti un preț mai mare.

10 kilograme de castraveți murați ne pot costa peste 100 de lei. În plus mai avem nevoie de oțet, borcane, de timp și mână de lucru.

Pentru a pregăti un kilogram de zacuscă de casă trebuie să scoatem din buzunar cel puțin 35 de lei la care adăugăm timpul pierdut, mirosul de copt și deranjul din bucătărie.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close