Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Numărul morților din atacul asupra blocului din Odesa a ajuns la 20 | Cum arăta clădirea înainte de a fi transformată în ruine de rachetele rusești

Numărul morților din atacul asupra blocului din Odesa a ajuns la 20 | Cum arăta clădirea înainte de a fi transformată în ruine de rachetele rusești

Un atac cu rachete rusești în oraşul Sergheevca din regiunea Odesa, în sudul Ucrainei, a ucis în această dimineață cel puțin 20 persoane, printre care şi copii.

Numărul morților din atacul asupra blocului din Odesa a ajuns la 20 | Cum arăta clădirea înainte de a fi transformată în ruine de rachetele rusești
de Alexandra Ionescu    |    01 Iul 2022   •   18:30

Sute de civili nevinovaţi dormeau în apartamentele din blocul atacat cu rachete în momentul în care armata rusă a decis să îl bombardeze.

Salvatorii își continuă operațiunea de salvare, încercând să găsească supraviețuitori printre dărâmături. 

Centrul de agrement  bombardat de ruși în regiunea Odesa este, de fapt, un sanatoriu renovat de autoritățile de la Chișinău și destinat copiilor moldoveni cu probleme de sănătate.

”Ministerul Sănătății deține în Sergheevca un Centru de reabilitare pentru copii. Este un sanatoriu renovat, cu condiții bune, copiii cu probleme de sănătate din Republica Moldova având posibilitatea să beneficieze de servicii medicale de reabilitare pe litoralul Mării Negre.

Cu regret activitatea lui a fost stopată în perioada pandemică și numai am pregătit planuri pentru reluarea activității, și a venit războiul.

În urma atacului Centrul nu a avut de suferit grav, doar geamurile cazangeriei fiind făcute țăndări.

Dar cu regret am fost anuntați că 5 colaboratori ai Centrului sunt răniți și unul a decedat, ei toți locuind în clădirea care a fost afectată de bombardamente.

Acești oameni pașnici au făcut zilele copiilor Moldovei mai frumoase, s-au ocupat de reabilitarea lor cu mult drag si dăruire și le dorim din suflet recuperare totală.

Familiei colegului decedat exprimăm profunde condoleanțe si păreri de rău”, a scris pe Facebook ministrul Sănătății din Republica Moldova, Ala Nemerenco.

Nimic mai groaznic decât războiul. Suntem niște fericiți atât timp cât nu zboară rachete pe de-asupra noastră, prețuiți aceasta. Restul toate pot fi rezolvate.

Atacul cu rachetă are loc la câteva zile după ce un alt atac rusesc a distrus un centru comercial din Kremenchuk, în centrul Ucrainei, ucigând cel puțin 18 civili.

Președintele rus Vladimir Putin a negat că forțele Moscovei sunt responsabile.

„Vreau să vă reamintesc încă o dată cuvintele președintelui și comandantului șef al Federației Ruse, că forțele armate ale Federației Ruse nu atacă ținte și infrastructură civilă în timpul operațiunii militare speciale”, a spus purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

Armata rusă „atacă depozitele de muniție militară, întreprinderile în care sunt pregătite și reparate echipamente militare, locurile în care sunt depozitate muniții și locurile unde se antrenează mercenari, inclusiv străini, și elemente naționaliste."  

Regiunea de sud a Odessei este un punct strategic, deoarece găzduiește orașul-port istoric al Ucrainei cu același nume.

Trupele ruse și-au abandonat joi pozițiile pe Insula Șerpilor, în largul coastei Odessei, care devenise un simbol al rezistenței ucrainene în primele zile de război.

×
Subiecte în articol: Odesa Ucraina razboi Rusia atac rachete
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close