Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Papa Francisc este operat la abdomen, sub anestezie generală. Va rămâne spitalizat câteva zile

Papa Francisc este operat la abdomen, sub anestezie generală. Va rămâne spitalizat câteva zile

Papa Francisc va fi supus unei intervenţii chirurgicale la abdomen, miercuri după-amiază, la spitalul Gemelli din Roma.

de Naty Badea    |    07 Iun 2023   •   18:29

Update 19:40: Papa Francesco a fost operat.

Operația a durat trei ore și în jurul orei 18, ora locală, a fost adus în apartamentul său de la etajul 10.

Conform unei note de la biroul de presă al Vaticanului nu s-au înregistrat complicații.

"Intervenția chirurgicală a fost finalizată: S-a desfășurat fără complicații și a durat trei ore”, se arată într-o declarație a Vaticanului.

Operația a avut loc la spitalul Gemelli, administrat de catolici, aflat la mică distanță de Vatican și care are un apartament rezervat papilor.

Stire inițială:

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, va fi operat la abdomen sub anestezie generală pentru repararea unei hernii care se formează uneori peste o cicatrice rezultată de obicei în urma unei intervenții chirurgicale anterioare.

Echipa medicală a Papei a decis în ultimele zile că este necesară o intervenție chirurgicală și că se așteaptă ca acesta să rămână în spital timp de câteva zile pentru a se recupera.

"El va fi operat la peretele abdominal sub anestezie generală", a precizat Vaticanul.

Medicii estimează că operația va dura două, trei ore, iar faptul că este sub anestezie generală l-a speriat foarte tare pe Suveranul Pontif, pentru că, în 2021, când a mai fost operat, a avut diverse complicații în urma anesteziei.

Citește și: Papa i-a solicitat unui cardinal italian să conducă o misiune de pace în Ucraina

Papa a susținut astăzi tot programul pe care îl avea, anume, audiențele generale care sunt de obicei miercurea, apoi a făcut un tur al pieței și a salutat mulțimea, s-a rugat și a făcut tot ceea ce face de obicei.

"Agenda Suveranului Pontif a fost eliberată. Toate evenimentele au fost anulate până pe 18 iunie", potrivit unui comunicat oficial de la Vatican.

Se va lua în considerare o perioadă de refacere destul de lungă.

Cine e chirurgul care îl operează pe Papa Francisc

Chirurgul care îl operează pe Papa Francisc la policlinica Gemelli din Roma este Sergio Alfieri, cel care l-a mai operat pe Suveranul Pontif în urmă cu doi ani.

A învățat "meserie” de la chirurgul lui Ioan Paul al II-lea. Sergio Alfieri a făcut peste 9.000 de operații până acum și provine din "școala de chirurgi apropiați de papi”.

Alfieri a fost elevul chirurgului Giovanni Battista Doglietto, care, la rândul său, a făcut parte din echipa lui Francesco Crucitti, intrat în istorie drept chirurgul lui Ioan Paul al II-lea, pentru că l-a operat de trei ori pe acesta, potrivit ANSA.

Alfieri s-a dedicat în special chirurgiei colorectale, dezvoltând tehnici minim invazive cu un procent care astăzi se ridică la 85%.

De asemenea, este expert în chirurgia pancreasului, pancreatită acută, chirurgia stomacului, precum și în chirurgia tumorilor abdomino-pelvine și chirurgia metastazelor hepatice ale cancerului colorectal.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc operatie
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close