Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Unde se află cele mai curate și frumoase plaje din România, la standard de excelență. Nisip fin și apă limpede

Unde se află cele mai curate și frumoase plaje din România, la standard de excelență. Nisip fin și apă limpede

Şase plaje din România au primit eticheta Steagul Albastru pentru sezonul turistic 2022, anunţă Ministerul Turismului. Sunt cele mai curate plaje de pe toata riviera românească.

Unde se află cele mai curate și frumoase plaje din România, la standard de excelență. Nisip fin și apă limpede
Sursa foto: Antena 3
de Cătălina Buzoianu    |    19 Mai 2022   •   20:56

România are doar șase astfel de plaje în timp ce vecinii bulgari se mândresc cu 13.

Cele mai curate plaje de pe litoral, certificate cu distincția "Blue Flag", se află în nordul litoralului.

Un juriu internațional al Fundației Europeane pentru Educația Mediului a stabilit că plajele din România care primesc steag albastru în pentru sezonul turistic 2022 sunt: „Vega Vintage” din stațiunea Mamaia, „Marina Regia” din Năvodari, „Phoenicia” din Năvodari, „Citadel” din Eforie, „Azur” din Eforie și „Phoenicia Blue View” din Olimp.

Au nisip fin, sclipesc de curăţenie, şezlongurile şi umbrelele sunt aerisite, iar serviciile pe nisip sunt nenumărate.

„Criteriile principale pornesc de la calitatea nisipului, apa cristalină care este una deosebită de pe întregul litoral românesc, facilitățile pentru persoanele cu dizabilități, șezlonguri, baruri.”, spune Silvia Vornic, manager de hotel.

Plajele certificate "Blue Flag" trebuie să aibă un număr suficient de salvamari, echipamente de intervenție în caz de incendiu, plan de acțiune în caz de poluare, patrule pe plajă, rezerve de apă potabilă, acces și toalete pentru persoanele cu dizabilități, facilități sanitare bine dotate, apă neafectată de reziduuri industriale.

„Sunt aproximativ 33 de puncte pe care trebuie să le îndeplinim pentru a primi certificarea Blue Flag. Sunt elemente ce țin de siguranța oaspeților, puncte de prim-ajutor, puncte pentru salvamari. Trebuie să avem în vedere distanța pe care o alocăm între șezlonguri, oaspeții să aibă parte de intimitate.”, spune un alt manager de hotel, Raluca Dumitrașcu.

În ultimii ani, turiştii care au ales să vină pe litoralul românesc au devenit mai pretenţioşi. Caută confort, curăţenie, o apă limpede, dar şi multe alte facilităţi care le-ar face sejurul mai relaxat şi mai confortabil: salvamari, corturi de prim ajutor şi locuri de hidratare.

Spania este lider mondial în ceea ce privește plajele Blue Flag, cu nu mai puțin de 590. În clasament urmează Grecia și Turcia. Vecinii de la Sud, bulgarii, au 13 astfel de plaje. La nivel mondial sunt 4.500 de astfel de plaje care au distinctia Blue Flag, începând cu anul 1987 când s-a instituit această distincţie. Steagul Albastru, este considerat un simbol al protecției mediului la cel mai înalt standard.

×
Subiecte în articol: plaje eforie Mamaia apa nisip
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close