Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Despăgubiri pentru inundații. Doar 1 din 5 români are asigurare obligatorie pentru locuinţă

Despăgubiri pentru inundații. Doar 1 din 5 români are asigurare obligatorie pentru locuinţă

Doar unu din cinci români are asigurare obligatorie pentru locuinţă. Asta în timp ce în ultima perioadă mai ales inundaţiile au lăsat în urmă sute de case distruse.

Despăgubiri pentru inundații. Doar 1 din 5 români are asigurare obligatorie pentru locuinţă
Sursa foto: Facebook I Apele Române
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iun 2023   •   18:48

Cel mai îngrijorător este faptul că în zonele cele mai afectate procentul celor care au asigurare obligatorie în caz de dezastre este chiar mai mic.

Inundaţiile lasă în spate sute de locuinţe afectate, unele distruse în totalitate. Din totalul acestor case, foarte puţine sunt asigurate. Doar 20% dintre locuinţele din România au asigurare obligatorie, o poliţă care ar putea acoperi o parte din lucrări. În cele mai afectate zone procentul este chiar mai mic.

Citeşte şi: Cod portocaliu şi galben de inundaţii în mai multe zone ale țării. Cât durează atenţionarea meteo emisă de hidrologi

Despăgubiri mai generoase se dau pentru asigurările facultative. Preţul asigurărilor facultative se calculează în funcţie de valoarea locuinţei.

Cele obligatorii costă 10 sau 20 de euro, în funcţie de materialul din care este construită casa.

Conform legii, persoanele care nu au asigurare obligatorie la locuinţă nu pot beneficia nici de ajutor de reconstrucţie din partea statului. Aceştia pot beneficia însă de ajutoarele de urgenţă date de Guvern, de maximum 10.000 de lei.

CARE SUNT PAȘII PENTRU A OBȚINE BANII 

1. CONTACTEZI AUTORITAȚIILE LOCALE – în maximum 30 de zile

2. SE CONSTATĂ DAUNA ŞI SE ELIBEREAZĂ DOVADA

3. SE CONTACTEAZĂ ASIGURATORUL – în maximum 60 de zile

4. ASIGURATORUL TRIMITE UN AGENT CONSTATOR

5. EVALUAREA PAGUBEI.

 

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close