Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Sectorul 1, fără contract de deszăpezire la prima ninsoare: "Va fi groaznic"

Sectorul 1, fără contract de deszăpezire la prima ninsoare: "Va fi groaznic"

Gunoiul din sectorul 1 ar putea fi acoperit de zăpadă. Operatorul de salubritate a notificat primăria că nu va curăţa străzile la prima ninsoare, pentru că nu au fost alocaţi bani pentru acest lucru.

Sectorul 1, fără contract de deszăpezire la prima ninsoare: "Va fi groaznic"
de Cristi Popovici    |    15 Noi 2021   •   19:04

În plus, Clotilde Armand nu a plătit nici deszăpezirea de iarna trecută, aproximativ 8 milioane de euro. Nici consilierii locali nu ştiu de ce primarul nu a bugetat aceste cheltuieli, motiv pentru care unul din ei a şi depus o plângere penală pe numele edilului pentru abuz în serviciu.

La prima ninsoare, niciun utilaj de deszăpezire nu va ieşi pe străzi în Sectorul 1, spun reprezentanții Romprest, compania de salubritate care asigură şi serviciile de deszăpezire. Şi asta pentru că primăria nu ar fi alocat niciun leu pentru sezonul de iarnă.

„Suntem in imposibilitate de a mai susține activitatea de deszăpezire din Sectorul 1 datorita lipsei de bani.(...)Pentru utilajele respective trebuie să existe șoferi, parcul cuprinde 100 de utilaje. Nu mai zic de carburant, reviziile, defecțiunile care apar", a spus Sorin Velicu, director operațional ROMPREST

„E tragedie, e groaznic, va fi, să dea Dumnezeu să nu avem zăpadă să nu fie probleme. Va acoperi zăpada gunoaiele până la primăvară", spune o femeie.

Lipsa unui contract de deszăpezire se adaugă listei cu datorii neplătite către firma Romprest, care a transformat Sectorul 1 într-un munte de gunoi, în această vară.

Sectorul 1, fără contract de deszăpezire la prima ninsoare

Potrivit companiei de salubrizare, Primăria Sectorului 1 are următoarele datorii către aceasta:
- 8 milioane de lei, contravaloarea serviciilor de deszăpezire de iarna trecută, neplătite nici până acum
- 130 de milioane de lei - facturile emise și neplătite în perioada iulie-mai 2021
- 26 de milioane de lei - penalitățile de întârziere

Consilierii locali ai PNL şi PSD o acuză pe primarul Clotilde Armand că nu discută cu ei despre problemele din sector. Mai mult, ar ţine ascunse cheltuielile şi datoriile primăriei. Unul din consilieri chiar a depus o plângere pentru abuz în serviciu pe numele primarului.

„Am făcut o plângere penala împotriva primarului pe acest subiect, cel al generării unui buget greșit, prezentat într-o manieră falsă, consilierilor.(...) Este o situație dezastruoasă care trebuie oprită sub orice formă", spune Dan Podaru, consilier local PNL Sector 1

În criza gunoiului şi, mai nou, a zăpezii, reprezentanții primăriei spun că poartă negocieri cu operatorul de salubritate.

„Vrem să asigurăm cetățenii că Sectorul 1 nu rămâne fără serviciile de deszăpezire", spune Ionel Stoica, purtătorul de cuvânt al primăriei Sectorului 1.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close