Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Sindicatul Europol: "Poliţiştii au făcut şcoala online, nu au antrenament pentru a trage cu arma"

Sindicatul Europol: "Poliţiştii au făcut şcoala online, nu au antrenament pentru a trage cu arma"

Dan Saltelechi, vicepreședinte Sindicatului Europol, a declarat că poliţia se confruntă cu un deficit de personal şi în ultima vreme, în contextul pandemic, agenţii au făcut şcoala online şi nu au dezvoltat deprinderile necesare pentru a trage cu arma.

Sindicatul Europol: "Poliţiştii au făcut şcoala online, nu au antrenament pentru a trage cu arma"
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iun 2021   •   18:42

Un raport întocmit de Avocatul Poporului exact pe problemele cu care se confruntă Polițiștii are date șocante. Profesioniștii din sistemu au plecat rând pe rând, iar dotările lasă de dorit.

Primul problemă este deficitul de personal care este prezentat în zonele urbane cât și în mediul rural, acolo unde în cele mai multe posturi de poliție, mai ales în weekenduri, nu este nimeni, asta arată a raportul Avocatului Poporului.

Poliţiştii au făcut şcoala online, nu ştiu să tragă cu arma

Cel mai îngrijorător spune Dan Saltelechi, vicepreședinte Sindicatul Europol, este că poliţişti au făcut în ultima vreme şcoala online şi nu au dezvoltat deprinderile necesare pentru a trage cu arma.

„Cu toate că am fost dotați cu noul tip de armament colegii noștri au fost supuși unei singure ședințe de tragere care avea până la urmă și un rol de cunoaștere.

Până la urmă, instituția nu ne asigură deprinderile necesare pentru a putea asigura un foc în direcția în care își dorește pentru că nu are antrenament.

Colegii din școlile de poliție au avut o perioadă de școală online, din cauza contextului pandemic pentru a se limita interacțiunea acestora.

Cazul de la Buzău cu activistul civic bătut de fată cu poliţiştii este un caz şcoală

„Cazul de la Buzău este un caz școală care ne demonstrează faptul că Ministerul Afacerilor Interne în ultimii 15 ani nu s-a implicat absolut deloc în politica de resurse umană.

Avem deja un deficit enorm de personal și vorbim undeva la 13.000-14.000 de polițiști ca să putem să funcționăm într-un sistem de avarie nu într-un sistem normal", a declarat

Mihai Fifor, fost ministru de Interne a precizat că nu se găsesc soluții pentru că problemele sunt foarte mari şi nu se poate rezolva într-un mandat. 

Problemele țin de sistem de lipsă de personal țin de legislație Ceea ce s-a întâmplat la Buzău are două aspecte. Unul care ține de slaba pregătire a echipajului de intervenție, dar pe de alta parte ţine şi de timorarea aceasta pe care Poliția Română o are în asemenea de intervenții pentru că uzul de armă este o chestiune care și acum se dezbate în rândul rândul polițiștilor. Agenţii se feresc să folosească armamentul din dotare, pentru că ştiu că vor da cu subsemnatul o bună perioadă pentru a explica folosirea armei din dotare, dar asta nu este scuză", a spus Mihai Fifor, fost ministru de Interne, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Sindicatul Europol politisti Lucian Bode
Parteneri
Florin Cîțu, la DNA! A dat primele explicații în dosarul vaccinurilor
x close