Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Detalii exclusive din procesul lui Sorin Oprescu în Grecia | "Plătesc acum această nesupunere. Nu poţi să faci ceva bun pentru oameni stând în genunchi"

Detalii exclusive din procesul lui Sorin Oprescu în Grecia | "Plătesc acum această nesupunere. Nu poţi să faci ceva bun pentru oameni stând în genunchi"

Sorin Oprescu aşteaptă noul termen de judecată în libertate. Trimisul special Antena 3 în Atena, Cristi Popovici, a participat la proces şi a obținut informații în exclusivitate din sala de judecată unde Sorin Oprescu şi partenera sa de viaţă au făcut declarații. Iată cum a decurs audierea.

Detalii exclusive din procesul lui Sorin Oprescu în Grecia | "Plătesc acum această nesupunere. Nu poţi să faci ceva bun pentru oameni stând în genunchi"
de Cristi Popovici    |    31 Mai 2022   •   18:25

Sorin Oprescu aşteaptă noul termen de judecată în libertate. Instanța elenă a decis să îl elibereze pe cauțiune. Până miercuri, acesta trebuie să plătească suma de 5.000 de euro şi nu poate părăsi Grecia.

Mai mult, de două ori pe lună, trebuie să se prezinte la o secţie de poliţie din zonă.În sala de judecată, fostul primar a susţinut că este nevinovat şi a vorbit despre condițiile grele din penitenciar. Iar partenera sa de viaţă - despre o condamnare la moarte. 

În faţa magistraților eleni, Sorin Oprescu a vorbit, printre altele, şi despre condițiile grele din penitenciarele din România.

"În legătură cu spitalul, domnule preşedinte, pot să vă spun că sunt condiţii care nu poartă numele de infrastructură penitenciar pentru un om civilizat. Toaletele nu au uși, într-o cameră de 8 mp sunt 8 inşi cazați, nu există spaţiu de filmare. 

"Doresc un singur lucru: să mi se facă dreptate"

Cartofi cu cartofi în fiecare zi, orez cu orez, adică tot ce nu aveam voie să mănânc. Ce să aleg dacă într-o zi erau cartofi şi într-o zi orez? Dacă îţi aduce familia câte ceva, dar se strică că nu ai frigider.

Vreau să spun că în cazul în care dumneavoastră veți hotărî să mă trimiteți în România, nu este nicio exagerare, nici una din căile de atac probabil că vor fi aprobate post-mortem.

Există un doctor care vorbeşte de la 4 metri jumate şi te trimite la spital în momentul când îşi dă seamă că s-ar putea să se stingă bolnavul", le-a spus Sorin Oprescu magistraților eleni.

Adriana Nica: "Practic el a primit o condamnare la moarte"

În aceeași sală de judecată, partenera de viaţă a lui Sorin Oprescu, Adriana Nica, a vorbit despre detenție ca despre o condamnare la moarte.

"Pentru mine este un șoc că se află închis aici. Un om de calibrul lui, la 71 de ani, cu boli cronice, care necontrolate duc la moarte şi practic el a primit o condamnare la moarte, şi întrebarea este de ce şi pentru ce? Pentru că orice situație rezolvată post-mortem este fără valoare", a spus Adriana Nica, partenera de viaţă a lui Sorin Oprescu.

Între timp, procedura de extrădare continuă. În termen de 40 de zile, judecătorii din Atena trebuie să decidă dacă îl trimit sau nu pe Sorin Oprescu în România.

"Nu m-am ascuns, nu am alte gânduri nenorocite. Ci doresc un singur lucru: doresc să mi se facă dreptate", a mai spus Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a fost reţinut în Atena pe 17 mai, după ce a fost dat în urmărire internațională. Fostul primar a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.

"Plătesc acum această nesupunere. Nu poţi să faci ceva bun pentru oameni stând în genunchi"

"Plătesc acum această nesupunere pe care toată viaţa mea am considerat-o că nu poţi să faci ceva bun pentru oameni stând în genunchi. Sunt condamnat la 10 ani de zile de pușcărie pe un denunț, unul singur, în care denunțătorul, la rândul lui fiind denunțat", a mai spus Sorin Oprescu.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu adriana nica Grecia
Parteneri
Horoscop 28 mai 2023. Racii merg la sigur, Leii îşi pun ordine în suflet
x close