Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Cum să ai echilibru și armonie în casă după principiile Feng Shui

Cum să ai echilibru și armonie în casă după principiile Feng Shui

Georgiana Mihăilă
3 minute de citit Publicat la 11:36 07 Oct 2021 Modificat la 16:53 09 Oct 2021
numai de bine
Sursa foto: Antena 3

Și  reține, ideal este ca acesta să fie alături de tine încă din prima zi, întrucât el îți va spune care ar fi cea mai bună poziționare, în ce direcție trebuie să îți amplasezi ușa, dar și alte sfaturi la fel de prețioase. De exemplu, ușa de la intrare este prima cu care aveți contact atunci când plecați și veniți acasă. Astfel, funcționează ca o primă impresie și poate avea impact asupra dispoziției și atitudinii din întreaga zi.

Prea puțini dintre noi urmează să își construiască sau să se mute într-o locuință nouă, motiv pentru care am invitat-o pe Georgiana la o casă deja existentă. Astfel, vom afla care sunt îmbunătățirile pe care le putem aduce spațiului în care stăm. Primul pas este măsurarea fațadei.

"Fațada este unul dintre cele mai importante și fundamentale aspecte din feng shui. Nu are neapărat o influență specifică dacă ar fi pe sud sau ar fi pe est ci pur și simplu trebuie să aflăm exact care este orientarea cardinală, pentru a putea determina zonele favorabile și zonele nefavorabile dintr-un spațiu"

Practic, orice locuință este alcătuită din opt zone, jumătate favorabile și jumătate nefavorabile. Conform specialiștilor, ideal e să nu lipsească niciuna. Din acest motiv e foarte importantă și forma locuinței. 

"Casele în formă de L le-aș elimina, pentru că au sectoare lipsă și în momentul în care sunt sectoare lipsă ele ne pot influența într-un aspect negativ și atunci, ca energia să circule într-un mod uniform și sentimental într-un spațiu, este indicat ca o casă să fie în formă pătrată sau dreptunghiulară"

Ulterior, ajungem în casă, iar prima oprire este ușa.

"Uneori, dacă sectorul din această zonă este unul negativ, atunci se poate sugera, dacă este posibil, mutarea. De cele mai multe ori, este vorba de unghiul ușii, pentru că meșterii în momentul în care montează ușa, ei o montează cu o cumpănă și atunci, specialistul feng shui vine și le strică toată treaba"

De asemenea, e recomandat ca ușa să se deschidă întotdeauna spre înauntru. Iar atunci când stai în dreptul ei și privești afară, ar trebui să vezi un peisaj bogat în plante sănătoase și cărări curbate, nu stâlpi de telgraf sau drumuri drepte.

"Contează să nu fie scări în fața ușii, pentru că asta înseamnă că energia iese foarte repede din casă

Apoi, oglinda de pe hol n-ar trebui să stea pe peretele din fața ușii. În caz că e poziționată astfel, specialiștii feng shui te încurajează să pui o plantă în fața ei. De asemenea, poți lipi stickere pe oglindă, diminuandu-i astfel capacitatea de a reflecta energiile. Tot pe hol ar trebui să creezi un punct de interes. De exemplu, o masă mică pe care să pui o lampă sau un buchet de flori. Iar dacă te gândești să agăți câteva tablouri mici, ai grijă ca acestea să nu fie perfect aliniate. O astfel de dispunere ar putea duce la acumularea de energii negative.

"Bucătăria, în mod ideal, ar fi bine să fie localizată pe un sector negativ, pentru că inhibă negativitatea acelui sector și activează ceva pozitiv în același timp"

Dar nu e important doar sectorul, ci și amenajarea propriu-zisă.

"Îmi place că aici clienta nu a poziționat chiuveta lângă aragaz, acest lucru este destul de dăunător, foarte multă lume greșește făcând acest lucru, aduce foarte multe conflicte, pentru că aragazul este un element de foc și chiuveta un element de apă, iar între cele două se produce o relație de control, de luptă"

De asemenea, când vine vorba despre formele pe care le alegi în bucătărie, specialiștii le recomandă pe cele regulate, preferabil care să aibă colțurile rotunjite.

Argumentul acestora este că formele neregulate favorizează apariția unor puncte moarte, care blochează energia pozitivă. Iar în dormitor nu ar trebui să existe prea multe obiecte, întrucât se creează un disconfort și scade nivelul de energie pozitivă din spațiu.

De asemenea, nu este indicată amplasarea oglinzilor în dormitor, deoarce ele vor da sezanția că sunt mai multe persoane, iar astfel, riști invitarea unei a treia persoane în viața de cuplu. Iar patul se va lipi întotdeauna de unul dintre pereți, dacă îți dorești un somn mai de calitate.

 

×
x close