Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Exerciţii de fitness pe care le poţi încerca, acasă, alături de cei mici

Exerciţii de fitness pe care le poţi încerca, acasă, alături de cei mici

Georgiana Mihăilă
3 minute de citit Publicat la 15:21 27 Oct 2021 Modificat la 15:21 27 Oct 2021
Numai de bine
Sursa foto: Antena 3

Copiii au nevoie de afectiune si de timp de calitate petrecut alaturi de parinti, in care sa simta ca au intreaga atentie. Apoi, eliberarea stresului și calorii în minus pentru părinți. Și ia priviți ce simplu poate fi

"Sunt Cu Alesia, astăzi ne vom antrena, vom face exerciții. Practic, vom arde calorii, ne vom distra și totodată nu uităm copiii. Atunci când ne antrenăm, îi aducem și pe ei la antrenament. Nu-i așa, Alesia? Ești gata? Da!"
 
Orice antrenament, indiferent de durată și intensitate, trebuie să înceapă cu o încălzire, astfel minimizăm din start șanele de accidentare.


 
"Încălzirea ar trebui să facă parte din rutina noastră înainte de antrenament și să dureze 5, maxim 10 minute. Acum, să rotim de brațe. Hai cu energie, Alesia! Mai repede, mai repede, ca și cum ai dori să îți iei zborul.
 
Acum, începe antrenamentul propiu-zis. Primul exercițiu – genoflexiune cu lovitură de picior.
 
"Brațele în față, Alesia, perfect, coborâm ușor în genoflexiune, pe toată talpa, avem grijă ca toată talpa să fie pe sol, genunchii să nu îi ducem în interior și bazinul puțin mai în spate. Și acum, sus, ne ridicăm și lovim – braț, picior opus. Ok, coborâm și schimbăm! Și continuăm!"
 
Acest exercițiu nu trebuie repetat mai mult de un minut. Însă, pe întreaga durată a execuției, adultul, dar mai ales copilul ar trebui să mențină o poziție corectă, astfel încât coloana vertebrală să fie protejată.
 
"Este foarte importantă poziția. Alesia, coboară ușor, du-te cu bazinul mai în spate, depărtează un pic genunchii și coboară puțin mai mult, brațele în față. Este foarte importantă poziția, spatele trebuie să fie drept. Alesia trebuie să fie mai coborâtă. Hai, Alesia! Aceasta este o poziție corectă, privirea în față, iar acum ne ridicăm și lovim cu piciorul, bum!

Pentru antrenamentele cu cei mici, specialiștii recomandă să lucrăm tip circuit și cu exerciții care lucrează întregul corp.
 
Vom face flotare – bine, eu voi face flotare, Alesia va sta în poziție de planșă și la fiecare flotare va bate palma cu mine, practic, mă va motiva să o fac și pe următoarea. Corect? Da! Aici trebuie să mai ridicăm un pic bazinul și rămânem blocați în poziția asta. Acum, e o poziție corectă, spatele este protejat și nu avem presiune pe zona lombară. Nu fugi Alesia, că urmează să fac, păstrează poziția, respiră, relaxată. Și bum! Câte vrei să fac, Alesia? Spune! 10"
 
Persoanele care nu pot face flotările clasice, pot alege varianta mai ușoară, pe genunchi.
 
"Ia Alesia, facem o flotare? Spatele drept, palmele un pic mai în spate, coborâm ușor și sus, sus. Bravo! Ne pierdem postura și e bine să ne oprim. Bravo, Alesia!"
 
Cel de-al treilea exercițiu este antrenant pentru toate vârstele, iar copiilor, de obicei, le place foarte mult. Se numește mersul pe mâini.
 
"Trei, doi, unu... coboară în genoflexiune și mergem, mergem și înapoi și săritură. Yey! Când sărim nu ne oprim, pentru că vom avea un șoc la articulația genunchiului. Din săritură coborâm ușor și suntem pregătiți să mergem.
 
Și acum... câteva fandări, care vor antrena, printre altele, și echilibru.
 
"Foarte important! Copiii au nevoie și de echilibru în dezvoltarea lor. Și vom folosi braț, picior opus. Nu e un exercițiu ușor. Și de aici, uite, venim cu genunchiul sus, coborâm din nou, schimbăm brațele. Da? Și ne asigurăm că genunchiul nu trece de vârful adidasului și avem un unghi de 90 de grade. Da, Alesia?"
 
Iar pentru ultimul exercițiu din acest antrenament, aveți nevoie și de o saltea.
 
"Vom avea crabul, e un exercițiu distractiv. Copiii îl iubesc foarte mult, adulții nu înțeleg de multe ori de ce, dar lucrează foarte eficient brațele, coapsele și aproape toți mușchii. Varianta ușoară revenim pe sol, atingem, coborâm. Dacă nu putem nici așa, practic vom rămâne pe sol și doar ridicăm picioarele. Varianta mult mai grea este cea pe care o făcea Alesia. Atingem, atingem"
 
Cornel recomandă câte 15-20 de repetări pentru fiecare exercițiu. Iar că număr de serii, maxim patru.

×
x close