Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Secretele culinare ale italienilor. Cum să te bucuri de o experienţă autentică

Secretele culinare ale italienilor. Cum să te bucuri de o experienţă autentică

Descoperim secretele culinare ale italienilor de la o româncă căsătorită cu un bucătar priceput din Sicilia.

Secretele culinare ale italienilor. Cum să te bucuri de o experienţă autentică
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Sep 2022   •   15:49

Descoperim secretele culinare ale italienilor de la o româncă căsătorită cu un bucătar priceput din Sicilia.

În ultimii ani, românii trec pe lista de preferințe tot mai multe dintre bunătățile pregătite de aceștia. Însă, nouă ne place să facem totul în stilul nostru, motiv pentru care nu ne bucurăm întotdeauna de o experiență autentică.
 
De la paste și până la tiramisu, toate preparatele sunt învăluite în arome speciale, date cu grijă de bucătării italieni.
 
"Bucătăria italiană se împarte pe regiuni, adică nu poți să spui că cei din Milano mănâncă la fel ca cei din Puglia sau cei din Sicilia vor fi la fel ca cei din Napoli, sunt foarte multe asemănări, dar o pizza pe care o mănânci la Venezzia nu va fi niciodată autentică și bună la fel ca cea pe care o face napoletanul.", a spus Amalia Bellantoni, manager horeca.
 
Nordul Italiei e influențat culinar de bucătăriile din Franța, Austria și Elveția. Din cauza vremii reci, mâncărurile de aici sunt mai consistente. Din această zonă, provin tagliatelele alla bolognese, pesto și risotoo alla milanese. În schimb, pizza și pastele sunt indispensabile în sudul Italiei, iar fără ingrediente ca tomate, ulei de măsline, usturoi și busuioc nu au niciun rost. 
 
"Nu se folosește ketchup la pizza, pentru acest lucru o să vă spun că mi-am luat extraordinar de multe comentarii negative și review-uri și injurii, pentru că ketchup-ul în tradiția românească face parte din pizza.", a mai spus managerul.


 
Acesta este al doilea lucru important pe care ar trebui să îl știți despre bucătăria italienească. De asemenea, la fel de jignitor este și dacă adaugi parmezan sau sos picant.
 
"Este o injurie adusă unui pizzer în momentul în care îi ceri ketchup pentru pizza pe care s-a chinuit să o facă cu sosul de roșii pasate, cu ulei de măsline, cu oregano și sare", a mai spus aceasta.
 
La fel este și în cazul cafelei. Nu comanda capuccino după masă, întotdeauna băutura italienilor este espresso, căci pentru ei ține loc de digestiv.
 
"Pastele, evident, se mănâncă al dente. Al dente, pentru că trebuie să le simți când fac croc în dinte, nu sunt paste nefierte. Pasta care se mănâncă la noi, în România, se numește scotta, devine un terci. Și încă un secret, pasta al dente nu îngrașă, la fel cum pizza dacă are blatul subțire și nu este cocă, pâine, nu îngrașă.", a mai spus Amalia.
 
Și al 5-lea lucru pe care trebuie să îl reții este că la italieni nicio masă nu este completă fără desert.
 
"Secretul acestui desert este să fie lejer, în sensul în care nu o să mănânce niciodată la masă cozonac, pentru că este uscat. Va trebui să fie ceva care să aibă o cremuță, care să unească toate ingredientele pe care le-a mâncat înainte. Noi facem canolli, care sunt făcuți cu acea brânzică, care este ricotta. + Ricotta este spuma care rămâne după toată procesare de brânzeturi, deci nici nu are grăsimi. Iar coaja de la canollo este crocantă și atunci se face o diferență foarte mare între interiorul moale și coaja crocantă.", mai spune managerul HoReCa.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close