Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Elena Cristian, analist economic, despre criza energiei: "Statul câştigă cel mai mult din ceea ce se întâmplă"

Elena Cristian, analist economic, despre criza energiei: "Statul câştigă cel mai mult din ceea ce se întâmplă"

Elena Cristian, analist economic DC Business, a vorbit la Antena 3 despre criza prețurilor la energie și măsurile luate de autoritățile statului român.

Elena Cristian, analist economic, despre criza energiei: "Statul câştigă cel mai mult din ceea ce se întâmplă"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    11 Ian 2022   •   21:02

Furnizorii care au emis facturi fără compensare sunt obligaţi să le refacă. Este anunţul ministrului Energiei, Virgil Popescu. Mai mult, acesta a explicat că românii care au plătit deja aceste facturi, cu preţuri mărite, trebuie să îşi primească banii înapoi, iar sancţiunile pentru furnizori ar putea ajunge până la ridicarea licenţei. 

"Virgil Popescu s-a comportat astăzi ca un ministru care fie a fost instalat azi şi nu cunoaşte acest domeniu, fie nu stăpâneşte absolut deloc domeniul pe care îl păstoreşte", a spus Elena Cristian, analist economic DC Business, marţi seară, la Antena 3.

Elena Cristian: "Din octombrie anul trecut preţurile au luat-o razna"

"Situaţia şi toată nebunia de pe piaţa energiei şi a gazelor a venit odată cu liberalizarea făcută haotic, pentru că politicienii care vor să îl apere cumva pe domnul Popescu spun că este contextul internaţional. Nu. Ceea ce se întâmplă în România este pe de o parte din cauza a ceea ce se întâmplă pe plan internaţional dar în cea mai mare parte din cauza măsurilor proaste luate de cei care au fost la guvernare în ultimii doi ani", mai spus Elena Cristian.

Elena Cristian: "Este o nebunie pe piaţă. Oamenii nu îşi pot plăti facturile"

"S-a ajuns aici din cauza legilor prost făcute. Principalul beneficiar al acestei nebunii este statul.

Statul câştigă cel mai mult din ceea ce se întâmplă acum, pe de o parte prin intermediul companiilor la care este acţionar şi care sunt extrem de profitabile dar şi prin încasările din TVA şi accize care s-au majorat considerabil în acest domeniu al energiei", a precizat analistul economic, marţi, la emisiunea "Punctul de Întâlnire".

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close