Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Nicolae Ciucă, despre explozibilul folosit în atentatul din Arad: ”Noi nu am folosit niciodată astfel de materiale”

Nicolae Ciucă, despre explozibilul folosit în atentatul din Arad: ”Noi nu am folosit niciodată astfel de materiale”

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, a declarat, la „Punctul de Întâlnire”, că în România nu există explozibilul folosit în atentatul de la Arad, iar militarii români nu au folosit niciodată astfel de materiale.

Nicolae Ciucă, despre explozibilul folosit în atentatul din Arad: ”Noi nu am folosit niciodată astfel de materiale”
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    03 Iun 2021   •   20:50

Nicolae Ciucă a comentat informația apărută în spațiul public, potrivit căreia acesta a dat un ordin să se facă o anchetă pentru a se descoperi dacă explosibilul folosit la Arad este din depozitul Armatei Române. 

„Adevărul este foarte simplu, în ceea ce privește activitatea din interiorul MApN. Este o măsură pe care o luăm de ficare dată când au loc astfel de evenimente. Măsura o considerăm a fi și normală și obligatorie pentru a putea să evităm orice fel de suspiciuni. Este o verificare cu profund caracter administrativ, în interiorul structurilor care depozitează și gestionează astfel de materiale”, a declarat Nicolae Ciucă la Antena 3.

Ministrul Apărării a vorbit apoi despre provenineța explozibilului folosit în atentatul de la Arad, unde omul de afaceri Ioan Crișan și-a pierdut viața.

„Ceea ce vă pot confirma este faptul că zonele de conflict, unde nu mai există norme și partea aceasta de haos în toate domeniile, facilitează accesul la astfel de materiale și echipamente. Este câte se poate de evident că măsurile, la nivel instituțional, trebuie să fie îndreptate către tot ceea ce înseamnă partea aceasta de control și prevenție.

În tot ce am putut să vedem noi, în misiunile pe care le-am desfășurat, se descrie foarte bine posibilitatea ca traficul cu armament, cu explozivi, să capete o cu totul altă amploare. Partea aceasta de a controla și a monitoriza, de cele mai multe ori, este foarte greu de realizat.

Din informațiile pe care le știu până la acest moment, noi nu am avut exploziv achiziționat din fosta Iugoslavie. În depozitele armatei există exploziv care a fost produs de către industria de apărare din România. Nu știu să fi avut. Cel puțin în activitatea pe care eu am desfășurat-o, nu am folosit niciodată astfel de materiale”, a mai spus Nicolae Ciucă.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close