Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Situaţie îngrijorătoare în apropierea României. Radu Tudor: ''E prevăzută o nouă ofensivă şi un nou război''

Situaţie îngrijorătoare în apropierea României. Radu Tudor: ''E prevăzută o nouă ofensivă şi un nou război''

Comandamentul american din Europa şi Alianţa Nord Atlantică sunt în stare de alertă în urma unei concentrări masive de forţe ruseşti la graniţa cu Ucraina, a anunţat Radu Tudor, în exclusivitate în cadrul emisiunii sale, ''Punctul de întâlnire''.

Situaţie îngrijorătoare în apropierea României. Radu Tudor: ''E prevăzută o nouă ofensivă şi un nou război''
de Georgiana Adam    |    05 Apr 2021   •   22:32

''Estul ţării face obiectul unui război sângeros, de mai bine de şapte ani de zile, acolo unde regiunie Donetsk şi Lugansk au fost ocupate de forţele ruseşti şi declarată autonomia acestor republici care nu sunt recunoscte de nimeni pe plan internaţional, ele sunt recunoscute doar de către Rusia.

În 2014, Rusia a anexat ilegal Crimea şi încearcă să creeze un lanţ puternic de instabiliate şi de agresiune militară pentru a destabiliza bazinul Mării Negre. În estul Ucrainei, ocupată în regiunile Donetsk şi Lugansk, au murit 13.000 de ucrainieini, încercând să îşi apere acest teritoriu şi să fie eliberat de forţele ruse. În momentul de faţă, există dovezi foarte clare ale faptului că, armament greu, trupe şi tehnică militară sunt masate de către Rusia la graniţa cu Ucraina.

''E prevăzută o nouă ofensivă şi un nou război care să încingă din nou această zonă foarte vulnerabilă (...) Rusia trimite trupe, tehnică şi armament pentru invadarea Ucrainei ştergând toate elementele de indentificare şi neasumându-şi oficial acest război în care au murit 13.000 de ucrainieni.

(...) Rusia trimite trupe, tehnică şi armament pentru invadarea Ucrainei ştergând toate elementele de indentificare şi neasumându-şi oficial acest război în care au murit 13.000 de ucrainieni. Ceea ce vedeţi acum pe ecran, e un element foarte îngrijorător şi pentru România. E vorba de sistemul de rachete S300 care, amplasat în estul Ucrainei, împreună cu fortăreaţa militară uriaşă din Crimea, toate sunt o ameninţare directă la adresa securităţii şi a păcii, în bazinul Mării Negre'', a spus Radu Tudor despre situația din Ucraina.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close