Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Generalul Virgil Bălăceanu explică noul plan de atac al ruşilor: "Dacă vor face asta armata ucraineană va avea probleme"

Generalul Virgil Bălăceanu explică noul plan de atac al ruşilor: "Dacă vor face asta armata ucraineană va avea probleme"

Virgil Bălăceanu, general în rezervă și fost comandant al brigăzii multinaționale din sud-estul Europei, a explicat noua strategie de atac a rușilor, mai ales după ce au distrus 5 baze pentru depozitarea combustibilului din regiunile Harkiv, Nikolaev și Donbas cu rachete de mare precizie tip Onyx.

Generalul Virgil Bălăceanu explică noul plan de atac al ruşilor: "Dacă vor face asta armata ucraineană va avea probleme"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    06 Apr 2022   •   20:43

Ministerul rus al Apărării a postat astăzi imagini oficiale şi declarații oficiale privind lansarea de rachete Onix " de înaltă precizie" lansate  din Peninsula Crimeea asupra „ținte terestre de pe teritoriul Ucrainei”.

În urma acestor atacuri au fost distruse cinci baze pentru depozitarea combustibilului din regiunile Harkiv, Nikolaev și Donbas.

„Echipajul sistemului de rachete de coastă Bastion de pe coasta Mării Negre a lansat două rachete Onyx de înaltă precizie către ținte terestre desemnate pe teritoriul Ucrainei”, afirmă un comunicat remis presei de ministerul Apărării de la Moscova.

Întrebat care este strategia rușilor şi cum arată acum harta operativă, generalul (r) Virgil Bălăceanu, general în rezervă și fost comandant al brigăzii multinaționale din sud-estul Europei, a explicat: 

"Lansarea constituie un început. Vor lovi după mare şi vor avea motivul pentru care să lovească pentru a întări zona de sud est a Ucrainei, unde vor amplifica atacurile.

Situaţia operativă ar putea fi descrisă în felul următor: îşi regrupează forţele şi le repoziționează. Adică pentru a dezvolta ofensiva în sud-estul Ucrainei au renunţat la o parte din forţele de pe Kiev, de pe Cernigău, Sumî şi probabil o parte din zona Harkov.

Scopul este ca prin această manevră de forță şi mijloace să introducă în luptă forţe suplimentare într-o zonă de interes pentru ruşi pe aliniamentul Izyum- Slaviask- Kramatorsk care ar face legătura cu Volnohava, rămânând acest centru de greutate Mariupol, care continua să reziste.

Un asemenea aliniament le-ar permite ca să realizeze încercuirea forțelor ucrainene care execută apărarea în lucruri genistice, în tranșee pe linia de demarcație dintre Luhansk şi Doneţk, încercuire care va realiza probleme pentru forţele ucrainene", a spus generalul (r) Virgil Bălăceanu în emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3. 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close