Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Cumpărături cu cardul la tarabele din Piaţa Centrală din Alexandria

Cumpărături cu cardul la tarabele din Piaţa Centrală din Alexandria

Proiectul plăţii cu cardul bancar la piaţă se extinde. Zeci de POS-uri vor fi instalate în mai multe oraşe din ţară, municipiul Alexandria numărându-se printre acestea. Din toamna aceasta, la tarabele din piaţa centrală vom putea cumpăra legume şi fructe cu cardul.

de Georgiana Adam    |    24 Oct 2023   •   09:17

În Piaţa Centrală din Alexandria, cumpărăturile se pot face acum şi cu cardul bancar. La fiecare tarabă au fost instalate POS-uri.

"Este vorba de posibilitatea plăţii cu cardul la tarabele producătorilor agricoli. Suntem şi noi beneficiarii unui proiect al Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România, un proiect demarat în 2019. A ajuns anul acesta şi la Alexandria şi finalizăm implementarea acestei posibilităţi de plată. Desigur, este o opţiune de plată, nu e ceva obligatoriu, având în vedere discuţiile din această perioadă.

Spaţiile de vânzare unde este posibilă plata cu cardul sunt marcate corespunzător şi în loc să optaţi pentru o plată în numerar, puteţi întinde cardul producătorului agricol, acesta vă dă produsele şi vă tranzacţionează", a declarat Octavian Teodorescu, director SC Târguri şi Pieţe SRL Alexandria.

Obiectivul proiectului este acela de a aduce în pieţe cât mai mulţi orăşeni, în special pe cei din generaţia tânără.

Plata cu cardul este o modalitate modernă, rapidă, extrem de eficientă, care îi ajută deopotrivă pe clienţi şi producători. În 2019 au fost instalate POS-uri în pieţele din patru mari oraşe din ţară: Sibiu, Iaşi, Galaţi şi Bucureşti.

Numărul tranzacţiilor cu cardul a crescut constant în ultimii patru ani.

×
Subiecte în articol: POS plata cu cardul alexandria
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close