Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Analiza care ne ajută să înţelegem ce ne face bine zilnic. Cum ne intrăm în ritm după vacanţă

Analiza care ne ajută să înţelegem ce ne face bine zilnic. Cum ne intrăm în ritm după vacanţă

Mulţi dintre noi am revenit din vacanţa şi ne este mai greu să ne readaptăm la serviciu. Psihologul Anca Maftei ne spune ce avem de făcut pentru a ne intra din nou în ritm.

Analiza care ne ajută să înţelegem ce ne face bine zilnic. Cum ne intrăm în ritm după vacanţă
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    01 Aug 2022   •   11:38

Intrarea în ritm depinde foarte mult de calitatea vieţii şi de ceea ce a reuşit fiecare dintre noi să construiască, dar şi cât de mult s-a ţinut cont de nevoi, astfel încât să avem o plăcere de a ne întoarce acasă.

Trebuie să vedem ce preţuim, ce ne face plăcere şi ceea ce ne face bine, dar şi ceea ce ne dorim să schimbăm în viaţa noastră. Poate că sunt lucruri la care nu ne dorim să ne uităm, însă viaţa ne pune faţă în faţă cu aceste lucruri pe care le-am evitat.

Cred că merită o analiză pe mai multe fronturi. Să vedem ce înseamnă satisfacţie cu adevărat pentru noi, ce înseamnă a fi împlinit în relaţie şi tot aşa, dar şi la ce mai poate fiecare dintre noi să lucreze.

Noi suntem pictorii vieţii noastre. Suntem nişte creatori. Avem la dispoziţie foarte multe culori şi putem picta orice ne dorim îndată ce învăţăm nişte tehnici pentru asta.", a spus psihologul Anca Maftei, luni, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

A fi prezent este ceea ce ne împlineşte

A fi cu adevărat prezenţi este ceea ce ne împlineşte, iar aici există tehnicile de respiraţie care ne ajută să ne bucurăm de tot ceea ce este în acest unic moment, numit viaţă. A fugi, bineînţeles, că ascunde anumite lucruri la care ar trebui să ne uităm.

De ce suntem mai relaxaţi în vacanţe

Vacanţa ne aduce foarte multe beneficii. Ne simţim mai bine, dormim mai profund şi nu sunt atât de multe gânduri care să ne perturbe starea şi astfel ne bucurăm mai mult de prezent.

De fiecare dată când vedem locuri noi suntem mai prezenţi şi cu adevărat ancoraţi acolo. Starea de prezenţă ne ajută foarte mult, şi nu neapărat faptul că vizităm locuri noi.

Fericirea este în interior şi o putem găsi dacă ne acordăm timpul şi spaţiul pentru asta. Viaţa şi călătoriile vin la pachet cu foarte multe bucurii, însă trebuie să găsim un echilibru între cele două.

De ce e bine să ne facem planuri

Orice intenţie sau scop dă o direcţie vieţii noastre, iar asta ne umple de bucurie şi entuziasm. Cu toate acestea, nici această gândirea nu trebuie să depăşească mai mult de 10% din zi. E în regulă să ne gândim la o plajă, însă să nu exagerăm.", a mai spus psihologul.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Anca Maftei
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close