Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Ce este blefaroplastia, îndepărtarea excesului de piele de la pleoape. Dr Ferariu: "Se vindecă foarte uşor"

Ce este blefaroplastia, îndepărtarea excesului de piele de la pleoape. Dr Ferariu: "Se vindecă foarte uşor"

Astăzi vorbim despre un ten tânăr și îngrijit cât mai mult timp. Medicul Nico Ferariu ne spune ce este blefaroplastia, ce implică, la ce ne ajută și în cât timp ne revenim după aceasta intervenție. Aflăm și vârsta potrivită pentru blefaroplastie, dar și indicații importante de urmat după intervenție.

Ce este blefaroplastia, îndepărtarea excesului de piele de la pleoape. Dr Ferariu: "Se vindecă foarte uşor"
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    07 Apr 2022   •   10:30

"Blefaroplastia este intervenţia chirurgicală care se adresează pleoapelor. Există blefaroplastie superioară, care se adresează pleoapelor superioare şi blefaroplastie inferioară atunci când discutăm de pleoapele inferioare. 

Efectul este unul de luminozitate şi prospeţime la nivelul etajului superior al feţei.

Ne ajută din punct de vedere estetic. Ne ajută să ne simţim bine, iar pe doamne le ajută să îşi aplice mult mai uşor fardul şi tuşul pe pleoapă. Există şi situaţii în care oameni aşteaptă momentul destul de mult şi atunci excesul de piele le îngustează câmpul vizual. 

De obicei, sunt interveţii care se adresează persoanelor mai mari de 35 de ani, dar, la noi în ţară, pacienţii aşteaptă mult mai mult pentru această procedură", a spus medicul Nico Ferariu.

Efectul imediat al blefaroplastiei

"Intervenţia este una simplă. Pleoapele se vindecă foarte uşor. După 10-14 zile de la procedură, putem aplica inclusiv fard pe pleoape. Trebuie să respectăm doar recomandările medicului. 

În primele 24 de ore, le recomand pacienţilor să aplice comprese reci la nivelul pleoapelor care să fie foarte bine udate cu ser fiziologic. Există o toaletă pe care trebuie să o respecte. Se aplică un unguent special. De asemenea, se ia şi un tratament medicamentos oral. 

În primele 24-72 de ore, trebuie să doarmă cu trunchiul ridicat la 30 de grade, pentru a avea un edem mai mic postoperator. 

Operaţia se poate repeta în timpul vieţii, fără probleme. Este o intervenţie chirurgicală, dar se poate efectua cu anestezie locală", mai spune medicul. 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Nico Ferariu
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close