Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Cele mai frecvente cauze de infertilitate până la 30 de ani. Dr. Vythoulkas: "Asta e prima cauză de infertilitate la femei"

Cele mai frecvente cauze de infertilitate până la 30 de ani. Dr. Vythoulkas: "Asta e prima cauză de infertilitate la femei"

Din ce în ce mai multe cupluri au probleme de infertilitate. Medicul Andreas Vythoulkas ne spune care sunt cele mai frecvente cauze de infertilitate chiar şi la cei care au vârste până în 30 de ani, dar şi analizele necesare ca metodă de prevenţie.

Cele mai frecvente cauze de infertilitate până la 30 de ani. Dr. Vythoulkas: "Asta e prima cauză de infertilitate la femei"
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    25 Ian 2022   •   11:08

"Lucrurile sunt destul de clare. Când vorbim de infertilitate, foarte multe persoane cred că vorbim despre cauze feminine. Studiile arată foarte clar că atunci când avem un cuplu care nu poate obţine sarcina, 50% dintre probleme sunt la femei şi 50% de la bărbaţi", a spus medicul Andreas Vythoulkas, marţi, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Cele mai importante cauze de infertilitate la femei

"La femei, dacă vorbim până la 30 de ani, cele mai frecvente probleme sunt la nivelul trombelor. Acestea pot fi infundate sau prea înguste. Prin urmare, spermatozoidul nu poate ajunge la ovocit pentru fecundare.

Mare atenţie la infecţiile netratate, deoarece acestea duc la infertilitate. Este foarte important ca din momentul în care se începe viaţa sexuală, în fiecare an să se facă analizele de secreţie. Cele mai periculoase infecţii nu au simptome, precum Chlamydia.

Endometrioza prima cauză de infertilitate la femei

Din păcate, endometrioza a devenit prima cauză de infertilitate la femei. Sunt tot mai multe cazuri de endometrioză. Multe dintre femei nici nu ştiu că au această problemă, pentru că nu se gândesc până la 30 de ani să facă un copil. 

Cele mai importante cauze de infertilitate la bărbaţi

La bărbaţi lucrurile sunt mai simple, adică avem o problemă la nivelul spermei. Aici, avem probleme legate de numărul de spermatozoizi, fie nu sunt mobili sau au forme anormale. La 90% din cazuri aşa s-au născut sau este vorba despre efectul vieţii de zi de zi. Stresul, fumatul, mâncarea fast food afectează calitatea spermei.

Când este indicat ca o femeie să facă analiza de rezervă ovariană

Dacă facem controlul anual în care să fie inclusă şi o ecografie transvaginală, un medic vede că există o problemă cu rezerva la ovare şi acesta îi va recomanda pacientei o astfel de procedură. Ca peste tot, prevenţia este cel mai bun tratament. Să nu uităm şi de ecografie mamară", a mai spus medicul.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close