Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Ce este chirurgia plastică intimă și când putem opta pentru ea

Ce este chirurgia plastică intimă și când putem opta pentru ea

Foarte multe femei se plâng de modificări ale regiunii intime o dată cu trecerea timpului sau după naşteri repetate. Medicul estetician Nico Ferariu ne ajută astăzi să înțelegem ce este chirurgia estetică intimă și în ce condiții de sănătate putem opta pentru o astfel de intervenție.

Ce este chirurgia plastică intimă și când putem opta pentru ea
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    27 Oct 2023   •   16:59

"La noi în țară există situații medicale pentru care este nevoie de intervenții în zona intimă. Sunt situații în care pacientele au în mod repetat infecții urinare, fac tratamente repetate.

Femeile ajung într-un cerc vicios şi din punct de vedere emoţional. Ele se stresează foarte tare din cauza simptomatologiei şi destul de târziu ajung la un consult de chirurgie plastică. Ulterior ele află că toată acea zonă anatomică poate fi micșorată, poate fi netezită.

Mai există şi situaţia în care nu putem practica sport pentru că ne incomodează. Unele femei au un aspect în zona intimă sau situații unde există asimetrii importante.

De cele mai multe ori, pacientele se adresează chirurgiei estetice pentru că există nişte probleme şi nu neapărat de ordin estetic.

O astfel de intervenţie implică riscuri ca orice altă intervenţie chirurgicală, însă este una dintre acele intervenții care se desfășoară sub anestezie locală.  Această intervenție nu este una dureroasă. În ceea ce priveşte recuperarea, aici trebuie să avem grijă cu igiena intimă, pentru că există niște restricții pentru următoarele 4 săptămâni.

Înaintea procedurii, există niște analize medicale pe care pacienta trebuie să le facă. Sunt analize de sânge, dar şi analize bacteriologice. Totodată, le recomand pacientelor şi o igienă riguroasă cu un anumit tip de gel intim, care este special preoperator.

Intervenţiile în zona intimă se pot face începând cu vârsta de 18 ani, însă există şi paciente minore care au nevoie de intervenţie în urma unor traumatisme.

Dacă apelăm la chirurgie în zona intimă putem să aducem pe cale naturală un copil fără nicio problemă. Orice intervenție în zona intimă trebuie să păstreze reperele anatomice și nu are nicio legătură intervenția cu ceea ce urmează din punct de vedere al vieții normale în viitor.", a mai spus medicul.

 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Nico Ferariu
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close