Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Câţi medici lucrează la un plan de tratament dentar. Dr. Toader: "Ne trebuie toate aceste informaţii pentru a ajuta pacientul"

Câţi medici lucrează la un plan de tratament dentar. Dr. Toader: "Ne trebuie toate aceste informaţii pentru a ajuta pacientul"

Evoluţia este o etapă firească care şi-a pus amprenta asupra celor mai importante domenii de activitate, astfel și în cadrul consultațiile stomatologice, schimbând, în beneficiul pacientului, modul de desfășurare al acestora, dar și intervențiile dentare în sine. Medicul stomatolog Nuțu Toader ne explică această abordare diferită când vine vorba de etapizarea și soluționarea tuturor problemelor stomatologice ale unui nou pacient.

Câţi medici lucrează la un plan de tratament dentar. Dr. Toader: "Ne trebuie toate aceste informaţii pentru a ajuta pacientul"
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    06 Iul 2021   •   12:20

De cele mai multe ori, apelăm la medicul stomatolog din cauza unei dureri dentare sau pentru că pur și simplu ne dorim o schimbare radicală asupra aspectului dinților.

Dr. Nuțu Toader, medic stomatolog, a explicat, marți, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3, ce presupune un plan de tratament şi ce poate afla pacientul în cadrul vizitelor la dentist. 

Crearea unui plan de tratament complet implică două vizite ale pacientului în clinică și minimum patru ore de lucru a echipei medicale. 

Ce presupune un plan de tratament la medicul dentist

"În prima vizită dorim să aflăm ce își dorește pacientul cu adevărat, apoi colectăm toate datele necesare unei așa-zise clone digitale. Date precum: consultaţie intraorală, fotografii dentare digitale, investigații radiologice, dar și un scan după dantura pacientului. Aceste date sunt necesare în crearea planului de tratament, fără el nefiind posibil", a precizat dr. Toader.

Pentru a putea duce la bun sfârșit planul de tratament, o echipă de medici stomatologi, specializați pe ramuri diferite, lucrează împreună la cele trei etape de colectare a datelor, la planificarea cazului și la prezentarea planului de tratament. 

"Echipa medicală este formată întotdeauna dintr-un medic stomatolog, iar în funcţie de necesitate, de un tehnician dentar, medic chirurg, implantolog, ortodont, endodont, paradontolog sau protetician. Toate datele colectate de medici sunt urcate într-o platformă digitală, de tip Cloud, în așa fel încât fiecare membru al echipei să poată avea acces în absența pacientului ori de câte ori lucrează la planul lui de tratament", mai spune dr. Nuţu Toader. 

Câţi medici lucrează la un plan de tratament dentar

În a doua vizită pacientul își află întregul plan de tratament, etapele lui, numărul aproximativ de vizite și costul efectiv al întregului plan de tratament. 

Fiecare dintre vizite durează aproximativ o oră. În schimb, echipa medicală lucrează alte două ore pentru a se consulta cu privire la planul de tratament. 

Unele tratamente se pot rezolva chiar și într-o ședință, altele în mai multe ședințe, depinde de caz.

×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close