Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Cum recunoaştem noile boli ale copilăriei. Semnele care fac diferenţa pentru părinţi

Cum recunoaştem noile boli ale copilăriei. Semnele care fac diferenţa pentru părinţi

Astăzi discutăm despre cele mai noi boli ale copilăriei. Pediatrul Diana Voican ne spune cum recunoaștem aceste afecțiuni care pe vremea copilăriei noastre nu existau.

Cum recunoaştem noile boli ale copilăriei. Semnele care fac diferenţa pentru părinţi
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    05 Aug 2022   •   12:59

"Una dintre bolile copilăriei este mână-gură-picior. În cazul acestei boli, simptomele nu ne dau imediat diagnosticul. 

Apare febra, dar şi neliniştea copilului. Diagnosticul se pune în momentul în care apare erupţia. 

Această erupţie poate fi pe palme, tălpi sau în guriţa copilului.", a spus medicul pediatru Diana Voican, vineri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Un sfert dintre copii suferă de obezitate

"Aş dori să ajung la un alt subiect destul de îngrijorător pentru zilele noastre. Având în vedere că infecţia cu COVID i-a ţinut pe cei mici departe de şcoală, de sălile de sport, parcuri sau bazinele de înot, a făcut ca obezitatea infantilă să ajungă la proporţii îngrijorătoare.

Un sfert dintre copii suferă de obezitate. Este un semn mare de alarmă. Nu contează doar alimentaţia, ci şi mişcarea.

S-a mai observat înmulţirea cazurilor de diabet zaharat de tip 2 în rândul copiilor. Acest diabet este o boală care afectează vârstnicilor. Este o boală care apare în urma stilului de viaţă.

COVID-ul a fost un trigger pentru apariţia diabetului. Ba chiar au fost studii care au menţionat apariţia unui diabet zaharat de tip 1.

Semne de alergie care nu trebuie neglijate în rândul copiilor

Alergiile se înmulţesc în ultima vreme. Apar alergii la alimente care nu erau incriminate a fi alergene. Recunoscute sunt: intoleranţa la gluten, la lactoză, la seminţe sau fructe cu coaja pufoasă, la ouă sau fructe de mare. În ultima vreme au început să apară mai des aceste alergii. 

Înmulţirea acestor cazuri de alergii poate fi cauzată de poluare, de alimentaţie sau de condiţiile de mediu. Alergiile sunt nişte mici mistere pe care încă le descoperim.", a mai spus medicul pediatru.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close