Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Ce trebuie să știm despre fațete. Dr. Epistatu: "Sunt cea mai ușoară formă de a-ți schimba zâmbetul"

Ce trebuie să știm despre fațete. Dr. Epistatu: "Sunt cea mai ușoară formă de a-ți schimba zâmbetul"

Fiecare persoană își dorește dinți perfecți. Dr. Ada Epistatu a vorbit, la Sfat de sănătate, despre tot ce este necesar să știe o persoană despre fațetele dentare. Medicul a explicat când se pun acestea și mai ales în ce momente ar trebui să fie schimbare.

Ce trebuie să știm despre fațete. Dr. Epistatu: "Sunt cea mai ușoară formă de a-ți schimba zâmbetul"
de Andreea Cigolea    |    20 Mai 2021   •   09:36

"Fațetele reprezintă cea mai ușoară formă de a-ți transforma zâmbetul în ceea ce își dorești. Moft sau necesitate, de multe ori eu spun să este un moft, dar dacă ne gândim la implicația psihologică și fericirea pacienților când ies din clinică, îmi dau seama că nu putem vorbi de moft.

Putem pune oricând fațete, dar sunt anumite condiții pe care pacientul trebuie să le îndeplinească. Trebuie să avem dinți aliniați. Cu fațetele nu putem face transformări majore, iar de aceea cea mai bună soluție de a decide dacă suntem de fațete este acea simulare digitală, un program extrem de performant, pe care ăl avem și care ne poate spune dacă fațetele sunt soluția cea mai bună de a-ți transforma zâmbetul", a explicat dr. Ada Epistatu, la Antena 3.

Cum se îngrijesc fațetele dentare

"Le îngrijim ca și pe dinții naturali. Ne spălăm pe dinți, mergem la controale la stomatolog, mergem pentru detartraje. Ele nu sunt ceva pe care le veți simți în plus. ele devin parte din gura pacientului și atunci se îngrijesc cum îngrijim și dinții naturali", a precizat ea.

"Teoretic fațetele pot fi ținute toată viața. Acest lucru depinde de pacient, de cât le îngrijește, de cât de conștiincios își respectă programările în clinică și trebuie să ținem cont, cu vârsta se pot produce retracții gingivale și atunci este un moment, poate, când ar trebui schimbate.

Există foarte multe tipuri de fațete, în funcție de material, de fațete și de ceea ce își dorește pacientul. (...) Fiecare tip de potrivește într-o anumită situație", spune dr. Epistatu.

Fațetele dentare se pot folosi pe toți dinții sau doar pe unul dintre ei, acolo unde se doresc modificări de culoare. Având în vedere tehnologia, dr. Epistatu spune că fațetele pot fi așezate și pe un singur dinte, iar diferențele nu vor fi vizibile.

"Având în vedere tehnologia pe care o avem acum, nu se mai pune problema că fațetele ar putea fi diferite față de un dinte normal. Da, ea poate fi pusă și parțial, nu toată lumea își dorește, poate că avem o problemă la un singur dinte, poate că avem o culoare modificată la un singur dinte și atunci se poate face la un singur dintre", a adăugat medicul stomatolog.

Când se pun fațetele dentare

Dr. Ada Epistatu a vorbit, la Antena 3, despre momentul în care este indicat ca o persoană să își pună fațete dentare.

"Da, fațetele se pot pune în aceeași zi, numai că trebuie să știm un singur lucru: nu putem pune fațetele fără să facem un detartraj, fără un control înainte. Poate cei mai mulți care își doresc fațete sunt candidați pentru aparatul ortodontic. Trebuie să avem o aliniere și o mușcătură cât se poate de echilibrată, pentru a putea folosi fațete, care să dureze cât mai mult timp", a explicat medicul Ada Epistatu, la Antena 3.
 

×
Subiecte în articol: fatete dentare stomatolog dr. Ada Epistatu
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close