Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Stomatologia digitalizată. Dr. Epistatu: "Sunt tehnici care elimină durerea și scad numărul vizitelor în cabinet"

Stomatologia digitalizată. Dr. Epistatu: "Sunt tehnici care elimină durerea și scad numărul vizitelor în cabinet"

În toată perioada pandemiei oamenii s-au temut să meargă la medic, inclusiv la dentist. Medicul stomatolog Ada Epistatu a explicat, la Sfat de sănătate, de ce au nevoie pacienții, în plus, în perioada pandemiei.

Stomatologia digitalizată. Dr. Epistatu: "Sunt tehnici care elimină durerea și scad numărul vizitelor în cabinet"
de Andreea Cigolea    |    27 Apr 2021   •   09:37

"Oamenii au nevoie de siguranță. Nu numai prin măsurile pe care le luăm și care au fost ți impuse de la începutul pandemiei, le oferim siguranță și prin tehnicile moderne cu care noi venim acum.

Ele aduc siguranță pentru tratamentele stomatologice. Stomatologia digitalizată vine cu un plus în a asigura siguranță pentru pacienți (...) Sunt tehnici care scad numărul ședințelor în cabinet (...) Ceea ce în trecut se rezolva în 3 - 4 ședințe, acum se poate face într-o singură ședință, indiferent cât de gravă este problema respectivă. (...) Prin tehnicile digitale dispare și durerea, pentru că ele sunt foarte precise.

În mod normal, durerea apare din cauza unor traumatism, precum fisuri, dar faptul că ele tehnicile digitale sunt extrem de precise și corecte contribuie la diminuarea durerii", a explicat stomatologul.

Teama de COVID-19 nu trebuie să anuleze vizitele la stomatolog

Medicul Ada Epistatu a precizat că pacienții nu trebuie să își anuleze vizitele la dentist din cauza fricii că se vor infecta cu SARS-CoV-2.

"Am terminat tratamentul pentru toți pacienții care au venit înainte de COVID-19, avem un flux de pacienți care și-au început tratamentele pentru că nu poți rămâne cu o problemă. Nu ai de unde să știi cât va dura toată situația aceasta și lucrurile se agravează. (...) Ele nu pot sta pe loc, sunt boli cronice, care nu se termină de la sine", spune stomatologul Epistatu.
 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close