Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Suplimentul alimentar care ajută la longevitate. Dr. Safta: "Se va vedea imediat pe chipul nostru"

Suplimentul alimentar care ajută la longevitate. Dr. Safta: "Se va vedea imediat pe chipul nostru"

Medicul dermatolog Cristina Safta a explicat, în cadrul rubricii Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea, despre tot ce trebuie să ştim astfel încât să avem un ten fără riduri sau părul alb să apară cât mai târziu în viaţă.

Suplimentul alimentar care ajută la longevitate. Dr. Safta: "Se va vedea imediat pe chipul nostru"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    29 Ian 2024   •   15:33

"Totul începe cu o consultație. Este important să ne prezentăm la medic, astfel încât să vedem ce se întâmplă cu pielea noastră din timp.

Pentru a avea o piele sănătoasă este important, totodată, să avem un stil de viaţă sănătos. Să avem întotdeauna grijă la ceea ce mâncăm şi să facem mişcare. 

În ceea ce priveşte îngrijirea pielii, trebuie să folosim un gel de curăţare blând, o cremă hidratantă şi, obligatoriu, dimineaţa, foto-protecţie. 

Soarele îmbătrâneşte, iar prin aplicarea filtrului solar, împiedicăm apariţia ridurilor ulterioare, a petelor pigmentare, dar şi a cancerelor de piele. Razele ultraviolete de tip A sunt responsabile de accelerarea îmbătrânirii, iar acestea sunt prezente pe tot parcursul anului atât vara, cât şi iarna.

Protecția solara corectă

  • protectia împotriva radiațiilor ultraviolete B (UV-B) care acționează asupra epidermului și au efect mutagen și cancerigen 
  • protecția împotriva radiațiilor ultraviolete UV-A, care pătrund în profunzimea pileii până în derm și au efect fototoxic și fotoalergic 
  • protecția împotriva radiațiilor infaroșii IR-A, care au efect de încălzire a organismului, pătrund adânc în straturile profunde și produc pierderea elasticității pielii și îmbătrânirea prematură a pielii

Trebuie să înţelegem că ridurile, în general, sunt fireşti, drept pentru care, ar trebui să le vedem ca pe ceva normal. Este normal să îmbătrânim şi suntem norocoşi că o putem face.

Ridurile de la colţul ochilor, cele dintre sprâncene şi cele de pe frunte sunt fireşti. Ei bine, în cazul celor care apar pe faţă ca nişte linii fine, acolo vorbim despre riduri de traumă solară sau deshidratare.

Pielea se poate regenera. Sunt anumite suplimente sau chiar medicamente în studiu. Există metformina, de exemplu. Este un medicament antidiabetic. S-a demonstrat că ar inversa procesul de aging.

Să nu uităm, deci, că stilul de viaţă este extrem de important. Dacă vom avea un stil de viaţă sănătos, se va vedea imediat pe chipul nostru.

În ceea ce priveşte remediile naturiste, ei bine, crema de gălbenele, care e foarte populară la noi, e foarte bună mai ales pentru cei cu pielea foarte uscată. De ce? Pentru că crema de gălbenele conţine 99% vaselină.

Cele mai bune vitamine pentru ten

  • A, B, B5, B3, B6, B12
  • C, D, E, K
  • Q1

Vaselina este ca un ciment care vine şi sigilează pe timpul nopţii apa ce rămâne în piele. Astfel, dimineaţa, după ce voi da crema jos, voi obţine un beneficiu de hidratare.

Cât despre părul alb, acesta nu poate fi stopat, însă poate fi încetinit, cu toate că ponderea este destul de mică în favoarea încetinirii." a spus medicul dermatolog Cristina Safta.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close