Antena 3 Emisiuni Sinteza zilei Avocatul care a dat în judecată Guvernul și CNSU pentru extinderea restricției de circulație noaptea după ora 22:00 - Ce câștigăm în acea ora? | VIDEO

Avocatul care a dat în judecată Guvernul și CNSU pentru extinderea restricției de circulație noaptea după ora 22:00 - Ce câștigăm în acea ora? | VIDEO

de Mia Lungu    |    17 Mar 2021   •   23:19
Avocatul care a dat în judecată Guvernul și CNSU pentru extinderea restricției de circulație noaptea după ora 22:00 - Ce câștigăm în acea ora? | VIDEO Antena 3

Avocatul Alexandru Silviu Goga din Brașov, care a dat în judecată Guvernul și CNSU pentru restricția de circulație pe timp de noapte după ora 22:00, a fost prezent miercuri seara la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 și a explicat demersul său legal.

"Am înțeles să dau în judecată Guvernul României și CNSU pentru prelungirea stării de alertă și pentru adoptarea ultimei hotărâri referitoare la extinderea restricției de la 23:00 la 22:00." a spus acesta la Sinteza Zilei.

"Mi s-a părut disproporționat și total nelegal și netemeinic. Fără o anchetă prealabilă, fără o explicație. Să apară doar domnul președinte Iohannis cu două zile înainte și să ne zică vedeți că se va extinde restricția la 22:00. Ce câștigăm sau ce am fi pierdut în acea ora de a trebuit să se extindă?

Când, acum, când vine căldură? De ce să îmi fie călcate aceste drepturi fundamentale, constituționale? Libertatea de circulație și dreptul la viață intimă și privată.

Mă bucur că o să pot să mă judec deja luni pentru suspendarea efectelor acestor hotărâri de care am vorbit. Prin cererea de anulare nu am cerut să se elimine cu totul (n.r. restricțiile).

Dar nu știu unde e proporția, corectitudinea, să lărgim cu o ora fără să existe un fundament științific. Actele normative trebuie să fie fundamentate, motivate. Nu îmi doresc să înlăturăm cu totul restricțiile, îmi doresc să îmi fie explicate." a precizat Alexandru Goga.

"În adoptarea Hotărârii CNSU care face obiectul demersului meu în instanță, lipsește o anchetă, care ar trebui să demonstreze legătura de cauzalitate dintre riscul de răspândire și îmbolnăvire cu virusul COVID-19 și necesitatea ca să se extindă restricția pe timp de noapte de la 23, la orele 22. Nu există nici un fel de dovadă din care să rezulte că virusul este mai activ noaptea. Deci ce legătură are pandemia/îmbolnăvirea cu noaptea?

Subsemnatul, cetățean, persoană liberă am formulat cererea de anularea și suspendare a restricției pe timp de noapte înregistrată în dosarul 159/64/2021 a Curții de Apel Brașov.

Nu sunt negaționist, din contră, susțin măsurile de prevenire, însă nu pot accepta ca drepturile și libertățile mele individuale să fie terfelite la un pas de tiranie. Noaptea nu e făcută să fie dormită, și nici o dată cu venirea anotimpurilor mai calde, lumină până târziu să stăm închiși în casă.”,  a scris avocatul Alexandru Silviu Goga."

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close