Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, despre coronavirus: 80% din persoanele infectate sunt cu forme ușoare

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, despre coronavirus: 80% din persoanele infectate sunt cu forme ușoare

80% din persoanele infectate cu coronavirus prezintă forme ușoare, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutul „Marius Nasta”, la Antena 3.

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, despre coronavirus: 80% din persoanele infectate sunt cu forme ușoare
de S.T.    |    12 Mar 2020   •   22:58

„Putem să trecem prin boală, să facem o formă de infecție virală cu coronavirus pe care să o tratăm acasă. Adică acel scenariu în care vom ajunge să ne tratăm acasă cu antiinflamatoare ca o viroză obișnuită nu trebuie să ne sperie.

O parte din noi putem ajunge să ne tratăm acasă.

Important este să nu ieșim și să nu intrăm cu alții în contact”, a spus Beatrice Mahler la „Sinteza Zilei”.

„Există o altă categorie de pacienți care ajung în spital pentru că sunt infectați și ajung să facă fenomene de insuficiență respiratorie. Aici avem trei categorii. Avem o categorie de persoane care fac forme ușoare, dar care înainte au fost sănătoși. La ei ne așteptăm să aibă o evoluție bună, sub tratament.

Avem alte două categorii de pacienți care pot evolua sever.

Persoanele cu afecțiuni anterioare - bolnavii cu boli pulmonare cronice, bolnavii cu afecțiuni cardiace și diabeticii sunt primele trei categorii de bolnavi care pot ajunge în spital și să beneficieze de servicii de terapie intensivă. (...) Mai există o categorie de pacienți care impresionează- persoanele la care agresiunea acestui virus asupra plămânilor e atât de mare încât doar ventilația mecanică poate să susțină funcțiile vitale până în momentul în care agresiunea virală trece”, a adăugat ea.

Potrivit managerului Institutului „Marius Nasta”, sunt discutate o serie de tratamente și în acest moment toți cercetătorii încearcă o serie de tratamente care în unele cazuri par să fie valide.

„În acest moment nu există un tratament standard eficient în toate cazurile. Cel mai important lucru pe care îl putem face este să ne izolăm și să nu așteptăm ca cineva să vină să ne spună să stăm acasă”, a declarat Beatrice Mahler.

×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler Sinteza Zilei coronavirus
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close