Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Dr. Carmen Dorobăț despre situația din spitalele Timișoarei: "O catastrofă! Este de neimaginat"

Dr. Carmen Dorobăț despre situația din spitalele Timișoarei: "O catastrofă! Este de neimaginat"

Situația gravă din spitalele Timișoarei a fost adusă în atenția telespectatorilor și în cadrul emisiunii Sinteza Zilei. Dr. Carmen Dorobăț a vorbit despre ce înseamnă pentru pacienți să fie nevoiți să stea în saloane lipsite de căldură.

Dr. Carmen Dorobăț despre situația din spitalele Timișoarei: "O catastrofă! Este de neimaginat"
Sursa foto: Antena 3
de Alexandra Dima    |    26 Oct 2021   •   23:01

Timișoara a rămas fără apă caldă și căldură, după ce termenul stabilit de primarul Dominic Fritz cu furnizorul de gaze pentru plata datoriilor a expirat, iar datoria este de peste 300 de milioane de lei. Spitalele din oraș au rămas fără căldură, iar mii de pacienți, inclusiv cu COVID au ajuns în condiții de neimaginat într-o țară civilizată. 

"Înseamnă catastrofă. Înseamnă catastrofă, nu numai medicală din punct de vedere al prognosticului pacientului, dar înseamnă catastrofă pentru bunul mers al oricărui act medical, indiferent de ce specialitate vorbim.", a catalogat dr. Carmen Dorobăț situația de la Timișoara

"Vă dați seama că în Terapie Intensivă stau pacienți care sunt curarizați pentru ca să poată fi ventilați, deci ei sunt practic paralizați medicamentios. Ei, cum să ți oamenii aceia la o temperatură care nu poate fi controlabilă din exterior? Ce degringoladă se produce la nivelul patului circulator, medical vorbind! Ca să nu mai spunem de ceea ce înseamnă confort, pentru că vorbim de copii, vorbim de mame...", a mai explicat medicul. 

Bolnavii de la Spitalul Judeţean Timişoara au primit plăpumi şi pături pentru a se încălzi, după sistarea furnizării agentului termic, în timp ce la Terapie Intensivă se folosesc pături electrice şi aparatele de climatizare. Conducerea Consiliului Judeţean şi cea a spitalului au stabilit că vor fi făcute demersuri pentru instalarea unei centrale termice propii pentru unitatea medicală.    

"Este de neimaginat ca o parte administrativă să pună așa bețe în roate, în acest moment, actului medical.", a concluzionat dr. Carmen Dorobăț. 

  

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close