Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei Dr. Gabriel Prada, despre milionarul care face tratamente cu plasma fiului său pentru a întineri: "Este exagerat"

Dr. Gabriel Prada, despre milionarul care face tratamente cu plasma fiului său pentru a întineri: "Este exagerat"

Claudia Popovici
2 minute de citit Publicat la 23:41 24 Mai 2023 Modificat la 23:45 24 Mai 2023

Bryan Johnson, în vârstă de 45 de ani, caută secretul tinereții eterne, iar recent, în speranţa că va putea să-şi inverseze vârsta biologică, şi-a injectat sângele fiului său adolescent.

În vârstă de 45 de ani, Bryan Johnson urmează de ani de zile o dietă strictă şi un regim dur de antrenament.

Preocupat de aspectul sau fizic, bărbatul, împreună cu tatăl său, Richard, în vârstă de 70 ani, şi fiul său, Talmage, de 17 ani, au mers la o clinică din Dallas pentru un tratament de întinerire.

"Am evaluat sute de terapii pentru longevitate și mi s-a părut a fi ceva de proporții epice ca fiul meu, tatăl meu și cu mine să facem primul schimb multi-generațional de plasmă", a spus Bryan.

Astfel, plasma adolescentului Talmage a fost injectată în venele tatălui său, în speranța că va repara orice deteriorare celulară, aceeași procedură fiind aplicată și în cazul bunicului în vârstă de 70 de ani.

Citeşte şi: A murit Nelu Bălan, milionarul care deţinea unul din cele mai scumpe restaurante din New York

Întrebat ce efecte au de fapt aceste "tratamente" , prof. dr Gabriel Prada, medic primar, Institutul "Ana Aslan", a spus: 

"Este exagerat și dovedește o obsesie pentru o anumită problemă. Până la urmă chestiunea îmbătrânirii este foarte complexă și a preocupat de mult timp oamenii, mai ales de pe timpul împăraților chinezi era ideea asta ca să trăiască veșnic pentru că aveau foarte multă putere, foarte multă bogăție și atunci se gândeau ce se întâmplă cu acea putere și bogăție, dacă ei vor dispărea.

Până la urmă se încearcă tot felul de metode pentru a se obține aceste chestiuni, dar vedeți că se amestecă  patologia cu așa-zisa îmbătrânire, pentru că până la urmă se încearcă să se pună un semn de egal între vârsta cronologică și vârsta biologică.

Adică se încearcă să se dovedească faptul că unele modificări de tip biologic pe anumite vârste cronologice și nu este așa, pentru că acele modificări nu apar la toți oamenii în același timp.

"Sunt doar legende. Nu s-a dovedit încă știți încă acest lucru"

Sunt doar legende. Nu s-a dovedit încă știți încă acest lucru ce s-au făcut multe experimente în acest sens și s-a observat că utilizând sângele unor persoane mai tinere se pot transfera o serie de proteine la o persoană mai în vârstă.

Citeşte şi: Povestea milionarului român, Nelu Bălan, al cărui restaurant a ajuns printre preferatele starurilor din SUA

Proteinele acestea sunt implicate în transmiterea de semnale de celule și s-a văzut că unele aveau efect asupra unor celule de a le face să fie mai viabile să fie reactive, dar în același timp s-a constatat că o să aibă și efect opus, adică o să aibă efect toxic.

"Poate că ei nu transferă niște proteine, ci transferă, să zicem, un stil de viață"

Deocamdată încă sunt multe necunoscute. Nu se face transfuzie de sânge ci de plasmă, adică sânge fără elemente, fără celule și încă nu se știe câtă plasmă este necesară și cât timp durează efectul acestei transfuzii.

De fapt, ce s-a mai văzut-o este foarte interesant că s-a identificat o proteină care ar avea efecte pozitive, dar s-a văzut că această proteină crește și dacă se efectuează un exercițiu fizic constant, consecvent, are exact același efect. Poate că ei nu transferă niște proteine, ci transferă, să zicem, un stil de viață", a spus prof. dr Gabriel Prada, medic primar, Institutul "Ana Aslan", în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN. 

×
x close