Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Filmul necenzurat care l-a băgat la pușcărie pe Portocală! Martorii, audiați atât cu identitate reală cât și cu identitate ascunsă

Filmul necenzurat care l-a băgat la pușcărie pe Portocală! Martorii, audiați atât cu identitate reală cât și cu identitate ascunsă

Mihai Gâdea a prezentat filmul necenzurat care l-a îngropat pe procurorul Portocală, care a fost astăzi arestat pentru 30 de zile. Mircea Negulescu este acum în pușcărie, iar înregistrările care duc la ce s-a întâmplat în acestă seară au fost dezvăluite la „Sinteza Zilei”.

Filmul necenzurat care l-a băgat la pușcărie pe Portocală! Martorii, audiați atât cu identitate reală cât și cu identitate ascunsă
de Diana Ionescu    |    24 Iul 2020   •   00:01

Mircea Negulescu, zis Portocală și procurorul Savu Alfred din DNA Ploiești au măsluit probe și în dosarul lui Sebastian Ghiță legat de alegerile parlamentare din anul 2012 . În înregistrările prezentate în excusivitate la „Sinteza Zilei” se poate auzi cum la DNA Ploiești în aceiași încăpere sunt aranjate de către cei doi procurori DNA și polițistul judiciar declarațiile luate de la cinci martori din dosarul lui Ghiță.

Declarațiile martorilor, aranjate de Portocală și Savu

Aceste declarații erau folosite pentru a inventa situații nereale iar în înregistrările audio se poate auzi cum erau atribuite identități protejate care să permită așa-zișilor martori amenințați să mintă ceea ce își doresc procurorii și la cererea acestora în legătură cu lucruri pe care nici măcar nu le cunoșteau.

Martorii inventați au fost folosiți și în dosarul familiei Cosma și prin aceiași metodă li s-a acordat identitate falsă pentru a susține minciuni și fapte nereale. Mai mult, la cerera de arestare folosită împotriva șui Mircea Cosma s-au utilizat acest tip de declarații de martor protejat măsluite și inventate.

Filmul necenzurat care l-a băgat la pușcărie pe Portocală

Martorii, audiați atât cu identitate reală cât și cu identitate ascunsă în același dosar

În înregistare se aude cum un martor protejat este audiat atât cu identitate reală cât și cu identitate ascunsă în același dosar de față cu alte cinci persoane pentru ca declarațiile să fie foarte bine sincronizare. În cel de-al doilea fișier audio se aude cum martorul încearcă să spună adevărul dar este forțat să mină iar declarația este consemnată cum își doresc cei doi procurori DNA. 

În cea de a 3-a înregistare, procurorii DNA Savu și Negulescu ticluesc datele declaraților și antedatează date din dosar. Toate aceste lucruri au fost făcute încălcându-se legile penale cu scopul de a bloca posibilitatea celor încriminați pe nedrept să se poată apăra. 
 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei portocala
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close