Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Florin Cîțu demite toți secretarii de stat și prefecții USR-PLUS

Florin Cîțu demite toți secretarii de stat și prefecții USR-PLUS

Florin Cîțu a anunțat, miercuri seara, că îi demite pe toți secretarii de stat și toți prefecții USR-PLUS. Premierul și-a motivat decizia prin neîncrederea în oamenii care negociază cu PSD și AUR.

Florin Cîțu demite toți secretarii de stat și prefecții USR-PLUS
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    08 Sep 2021   •   22:13

„Eu nu vreau să ajungem la momentul în care USR, alături de AUR și de PSD, vine la vot la o moțiune împotriva PNL. După aceea discutăm altfel. Oamenii sunt acolo... Bine, fără secretarii de stat. Eu vă spun care e frica mea. În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a declarat Florin Cîțu, la Digi 24.

Întrebat când îi va demite pe USR PLUS, premierul a răspuns: „În această seară. Nu poți să fii alături de PSD și de AUR și să crezi că ești și într-un minister unde poți să influențezi negativ activitatea oamenilor.”

Informația a fost prezentată și comentată de Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei.

În privința directorilor susținuți de USR PLUS în instituții deconcentrate, Florin Cîțu a afirmat că aceștia au câștigat concursuri și că va fi respectată legea.

Dan Barna explică de ce nu au demisionat secretarii de stat și prefecții

Dan Barna a explicat, marți seară, după întâlnirea cu Klaus Iohannis, de ce nu au demisionat secretarii de stat și prefecții USR PLUS: „Nu sunt votați de Parlament. Este dreptul și atributul premierului să decidă cum își structurează Cabinetul”.

„Secretarii de stat și prefecții nu sunt votați de Parlament. Este dreptul și atributul premierului să decidă cum își structurează Cabinetul”, a afirmat Dan Barna.

El precizează că miniștrii, cei votați de Parlament, care constituie structura politică a Guvernului, și-au înaintat demisiile.

„Am spus că vom merge până la capăt și am făcut acest lucru”, a mai spus Barna.

Miniștrii USR PLUS au demisionat marți dimineața.

USR PLUS cere schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de premier.

 

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close