Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Labirint de tuneluri sub Fâșia Gaza. Imagini din oraşul subteran în care se ascund şefii teroriştilor

Labirint de tuneluri sub Fâșia Gaza. Imagini din oraşul subteran în care se ascund şefii teroriştilor

Gruparea islamistă palestiniană care a atacat Israel pe 7 octombrie s-ar ascunde într-un oraş subteran. Sute de kilometri de tuneluri se află sub Fâșia Gaza.

Labirint de tuneluri sub Fâșia Gaza. Imagini din oraşul subteran în care se ascund şefii teroriştilor
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Oct 2023   •   22:30

Militanţii Hamas îşi refac rândurile aşteptând următoarea confruntare cu Israelul. Liderii Hamas transmit că sunt gata pentru orice acţiune în Fâşia Gaza şi au făcut publice imagini din oraşul subteran în care se ascund.

Această reţea de tuneluri este o rută de scăpare care se întinde pe sute de kilometri. 

Un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF) spune că aceste tuneluri nu sunt buncăre pentru civilii din Gaza.

Este o rețea doar pentru Hamas și alți teroriști, astfel încât să poată continua să tragă cu rachete în Israel, să planifice operațiuni, să lanseze teroriști în Israel, transmite IDF.

Au fost săpate numeroase tuneluri sub granița cu Egiptul pentru a aduce tot felul de bunuri și arme.

Tunelurile din Fâșia Gaza au fost identificate de armata israeliană în 2014

Este posibil ca un tunel transfrontalier să fi fost folosit de militanții Hamas în timpul atacurilor recente din Israel, în care cel puțin 1.300 de persoane au fost ucise, majoritatea civili, iar alte peste 150 au fost luate ca ostatici.

Citeşte şi: Toți ostaticii israelieni pot fi eliberați "într-o oră", cu o singură condiție! Anunțul grupării teroriste care a atacat Israelul

×
Subiecte în articol: tuneluri Fasia Gaza Hamas
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close