Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Ludovic Orban, reacție bizară când este întrebat dacă a vorbit recent cu Iohannis

Ludovic Orban, reacție bizară când este întrebat dacă a vorbit recent cu Iohannis

După ce aseară l-am văzut pe liderul USR-PLUS Dan Barna extrem de afectat de faptul că discuțiile la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis nu au dus la rezultatul dorit de el, astăzi a venit rândul liderului PNL Ludovic Orban să aibă o reacție elocventă.

Ludovic Orban, reacție bizară când este întrebat dacă a vorbit recent cu Iohannis
de Gabriel Dano    |    08 Sep 2021   •   21:32

"Astăzi e rândul lui Ludovic Orban pentru a vedea ceva ce nu ați văzut încă. Momentul în care lasă capul în jos, tace pentru mai multe secunde fiind în conferința de presă. E similar cumva cu Barna de ieri care era cu capul în jos și era degringolat.

Astăzi, în conferința de presă, jurnaliștii au zis așa: 'Domnule Orban, dar dvs. ați mai vorbit cu președintele Iohannis?' Momentul e pur și simplu spectacol", a explicat Mihai Gâdea, în ediția de miercuri a emisiunii Sinteza Zilei

Ludovic Orban știe că mai are o singură șansă! Singura șansă să fie important, să fie președintele partidului, să dea funcții, să împartă bugete, să conducă România, pentru că din funcția de președinte al partidului de guvernământ în cea mai mare parte conduci România, clientela de partid, îi învârți pe toți pe degete. Iar singura lui șansă este să-l dea jos pe Florin Cîțu din fruntea Guvernului.

Parlamentul este convocat, mâine, pentru citirea moțiunii de cenzură, chiar de Ludovic Orban și Anca Dragu

Parlamentul a fost convocat joi pentru a fi citită moțiunea de cenzură.

În urmă cu scurt timp a fost convocată o ședință a plenului reunit pentru mâine, la ora 16:00. 

A fost trimisă o adresă către toți liderii de grupuri parlamentare, semnată atât de Anca Dragu, președinta Senatului, cât și de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban. 

În adresă se vorbește și despre decizia Curții Constituționale din 2010, care precizează că demersul moțiunii de cenzură trebuie continuat pentru a ajunge la citirea și dezbaterea acesteia. Potrivit deciziei CCR, împiedicarea acestui demers contravine Constituției României. 

”În conformitate cu Art. 14 și având în vedere prevederile din regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, președinții celor două Camere ale Parlamentului convoacă Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului în data de joi, 9 septembrie 2021, ora 16:00”, se arată în adresă. 

Ludovic Orban: Voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură 

Președintele PNL a citat, marți, dintr-o decizie CCR, potrivit căreia „împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituției întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilității Opoziției parlamentare de a cenzura și controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”.

Hotărârea CCR precizează că moțiunea de cenzură trebuie citită în termen de 5 zile.

„Derularea calendarului moțiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituției. Astăzi (marți – n.r.) voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură”, a spus Ludovic Orban cu doar o zi în urmă. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close