Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Medicul Virgiliu Stroescu, despre alimentele care ne îmbolnăvesc: "Mâncând foarte mult o hrană nesănătoasă ni se pare că este bună"

Medicul Virgiliu Stroescu, despre alimentele care ne îmbolnăvesc: "Mâncând foarte mult o hrană nesănătoasă ni se pare că este bună"

Medicul Virgiliu Stroescu a vorbit, la Antena 3 CNN, despre substanțele toxice și despre alimentele care ne îmbolnăvesc.

Medicul Virgiliu Stroescu, despre alimentele care ne îmbolnăvesc: "Mâncând foarte mult o hrană nesănătoasă ni se pare că este bună"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mai 2023   •   23:53

Invitat în emisiunea Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gândea, medicul Virgiliu Stroescu a prezentat lista alimentelor care cresc riscul de cancer.

"Mâncând foarte mult o hrană nesănătoasă ni se pare că este bună.

Viața este mai puternică decât otrava. Când spui insecticid sau erbicid înseamnă moarte, sunt substanțe care omoară, dar viața este mai puternică decât moartea. 

Există substanțe care favorizează apariția cancerului, anume toate E-urile, pesticidele, alcoolul, tutunul, cafeaua, uleiul prăjit.

Citește și: România, ţara cu a doua cu cea mai mare mortalitate prematură prin cancer din Europa

Oamenii de știință au spus clar că cei care mănâncă mai mult de 40 de grame de carne roșie pe zi le crește riscul de a face cancer cu 45%.

Carnea roșie nu este otrăvită, dar conține niște factori de creștere, iar dacă ai o celulă de cancer și mănânci foarte multă carne, factorii de creștere vin și cresc celula canceroasă.

Animalele au estrogeni animali, care sunt activi, și există cancere hormono-active. Estrogenii sunt unii dintre hormonii care favorizează cancerul.

Estrogenii din plante scad concentrația factorilor de creștere.

În prezent, în pește există mercur, care crește riscul de cancer. Cu cât peștele este mai mare, cu atât cantitatea de mercur este mai mare.

Toate produsele animale nu sunt sănătoase pentru om. Laptele de vacă nu este pentru noi. Are de trei ori mai mult calciu decât are nevoie copilul.

Tot ce este verde și are viață ne mărește capacitatea de a trăi", a explicat medicul, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Virgiliu Stroescu
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close