Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Mihnea Costoiu: Experienţa de zeci de ani pe care o avem în domeniul fizicii va putea fi încununată cu premiul Nobel

Mihnea Costoiu: Experienţa de zeci de ani pe care o avem în domeniul fizicii va putea fi încununată cu premiul Nobel

Mihnea Costoiu: Experienţa de zeci de ani pe care o avem în domeniul fizicii va putea fi încununată cu premiul Nobel
de M.T.    |    26 Mar 2014   •   23:17

Experienţa de zeci de ani pe care o are cercetarea românească în domeniul fizicii va putea fi încununată cu premiul Nobel, consideră ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu.

Lasărul gigant de la Măgurele este unul dintre proiectele importante, care, crede ministrul, ar putea aduce Premiul Nobel cercetătorilor români.

„Cred sincer că Premiul Nobel va veni din Europa de Est, de la Măgurele, şi cred sincer că experienţa de zeci de ani pe care o avem în domeniul fizicii va putea să fie încununată cu Premiul Nobel. Şi nu exagerez deloc”, a spus Costoiu, la emisiunea "Sinteza Zilei".

„Laserul de la Măgurele va schimba lumea. Ceea ce construim la Măgurele este un complex de două lasere cu o putere enormă, care va fi pusă la dispoziţia cercetătorilor pentru o sumedenie de aplicaţii”, a explicat ministrul Cercetării.

Oamenii de ştiinţă care se ocupă de proiectul laserului de la Măgurele au oferit mai multe amănunte privind cercetările lor.


×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close