Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Sinteza zilei. Doctorul Cătălin Copăescu, adevărul despre inelul gastric

Sinteza zilei. Doctorul Cătălin Copăescu, adevărul despre inelul gastric

Sinteza zilei. Doctorul Cătălin Copăescu, adevărul despre inelul gastric
24 Ian 2018   •   22:01

Doctorul Cătălin Copăescu a vorbit în emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3, despre cum inelul gastric. Medicul spune că este o procedură veche de 70 de ani, dar care de-a lungul timpului a mai fost modificată.

„Este una dintre procedurile care au avut mare succes. În acești 70 de ani s-au exclus anumite proceduri care erau prea agresive. Inelul de silicon este cea mai simplă dintre metodele pe care noi le-am avut la dispoziție. Tehnica presupune introducerea unui inel de silicon, extrem de tolerat în acea regiune, care împarte stomacul în două secțiuni. Permite trecerea limitată a alimentelor din stomacul de sus, în stomacul de jos. Această limitare permite respectarea unei diete”, a precizat medicul.

Cătălin Copăescu spune că o astfel de intervenție are și anumite inconveniente pe termen lung, motiv pentru care nu mai este folosită atât de des. Medicul precizează și faptul că inelul gastric nu este ultima soluție la care trebuie să apeleze o persoană care vrea să scape de kilogramele în plus. 

„Are totuși niște inconveniente, care au fost rapid descoperite de pacienți. Consumul de dulciuri care trec foarte rapid prin acest stomac, au făcut ca rezultatele pe termen lung să fie modeste. Inelul, în medie, ne ajută să diminuăm 50% din excesul supraponderal”, a explicat medicul. 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close