Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Surpriză în cel mai nou sondaj privind încrederea în politicieni. Ce locuri ocupă acum Florin Cîțu și George Simion

Surpriză în cel mai nou sondaj privind încrederea în politicieni. Ce locuri ocupă acum Florin Cîțu și George Simion

Potrivit unui sondaj CURS, realizat în urmă cu câteva zile, primele locuri în topul încrederii în politicieni sunt ocupate în ordine de Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu.

Surpriză în cel mai nou sondaj privind încrederea în politicieni. Ce locuri ocupă acum Florin Cîțu și George Simion
de Gabriel Dano    |    21 Iun 2021   •   21:56

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a realizat un sondaj de opinie la nivel naţional, în perioada 11-18 iunie 2021, la care au participat 1.067 de respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste.

Potrivit CURS, marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion este de +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Astfel, printre întrebările primite de respondenţi s-a numărat şi întrebarea: 'Câtă încredere aveți în următoarele personalități politice?'

Potrivit cercetării sociologice, pe primul loc în topul încrederii se află Klaus Iohannis, cu 33% încredere multă şi foarte multă, dar şi cu 67% încredere puţină şi foarte puţină. Pe locul doi şi trei se află Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, cu 26%, şi Florin Cîțu, premierul României, cu 19%.

Liderul AUR, George Simion, se bucură de 18% încredere, și doar 44% neîncredere, în timp ce liderul PNL, Ludovic Orban are o neîncredere de 77% și o încredere de 18%.

Klaus Iohannis - 33%
Marcel Ciolacu (PSD) - 26%
Florin Cîțu (PNL) - 19%
George Simion (AUR) - 18%
Ludovic Orban (PNL) - 18%
Cristian Diaconescu (PMP) - 17%
Victor Ponta (Pro Romania) - 17%
Dacian Cioloș (USR PLUS) - 15%
Traian Băsescu (PMP) - 14%
Dan Barna (USR PLUS) - 14%
Anca Dragu (USR PLUS) - 14%
Kelemen Hunor (UDMR) - 11%

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close