Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Verdict Dana Budeanu. Cine primește cașcaval de la Guvern și de ce mor oamenii de foame în România  

Verdict Dana Budeanu. Cine primește cașcaval de la Guvern și de ce mor oamenii de foame în România  

Cei care lucrează în HoReCa nu râd deloc. Ei sunt ieșiți din minți. Sunt pe culmile disperării. Ei nu râd deloc. Dana Budeanu a abordat acest subiect pe platforma online pe care a creat-o.

Verdict Dana Budeanu. Cine primește cașcaval de la Guvern și de ce mor oamenii de foame în România   
de Georgiana Adam    |    25 Mar 2021   •   23:46

Pe platforma pe care și-a creat-o Dana Budeanu, pe Verdict App, mulți au sesizat diferența mare dintre ceea ce se întâmplă în România cu sectorul HoReCa, care sunt închiși, abandonați și nu primesc banii, dar cei din afară sunt închiși dar primesc niște forme de ajutor din partea statului. Dacă nu pot lucra, ei trebuie să primească ajutor. Dana Budeanu a prezentat situația într-un mod corect și documentat.

"Închideți sectorul HoReCa ca peste tot unde e închis și faceți plata 50% din veniturile din anul precedent, pe lună. Păi cum credeți că stau aia închiși prin Marea Britanie, prin Franța, prin Germania.

Stați un pic jos! Aia primesc acest cașcaval pe lună (...) Este în jur de 50% din încasări, păi credeți că aia închideau vreodată pe la Londra dacă nu primeau bani de la Guvern?! Niciodată în viața asta! Este o minciuna despre care în România nu se știe pentru că nu se vorbește.

Restaurantele primesc cașcaval de la Guvern. Procentul este în jur de 50% (...) Fiecare salariat primește 80% din salariu. Normal că stau acasă, pentru că unu care primește 50% din încasări și stă acasă, nu are de făcut stoc, deci nu cumpără marfă.

De ce au deschis oamenii în România? Păi au murit de foame! Cum adică de ce? Sunt morți de foame. Guvernul nu dă niciun ban. Cunosc n proprietari de restaurante mari, cluburi mari, care nu au primit niciun ban.

Nu se pot lua banii (...) vrăjeala pe care o știți (...) au murit de foame sute de mii de oameni care sunt angrenați în industria HoReCa și voi întrebați de ce țin aia terasele. Dacă aș avea restaurantul, niciodată nu l-aș închide. Păi ce mi-ai dat tu ca să închid restaurantul. Ce?!", a spus Dana Budeanu la Verdict.

Vlad Voiculescu, criză de râs la Palatul Victoria

Ministrul Sănătății a fost prezent la briefingului susținut de premierul Florin Cîțu, secretarul de stat Raed Arafat și ministrul Afacerilor Interne. La momentul la care a fost nevoit să prezinte o serie de restricții și modul în care se va calcula rata de infectare, ministrul Voiculescu a avut o criză de râs. 

Totul s-a petrecut chiar în momentul în care a urcat la pupitrul de la care trebuie să anunțe modul de calcul a incidenței infectărilor. "OK, eu o să prezint modul de calcul al incidenței, după care... (râde) vă invit să adresați întrebări (continuă să râdă) către domnul doctor Arafat". Așa și-a început Vlad Voiculescu prezentarea. De altfel, tonul pentru voia bună fusese dat anterior de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, însă mult mai voalat. Până la acel moment, nici premierul Florin Cîțu și nici secretarul de stat Raed Arafat nu au dat vreo secundă impresia că discuțiile din timpul ședinței de Guvern au fost prea relaxate, fapt care ar fi putut explica veselia ministrului Sănătății.

×
Subiecte în articol: Dana Budeanu Sinteza Zilei
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close