Antena 3 CNN Actualitate Renumit epidemiolog: COVID-19 este, de fapt, o boală destul de blândă

Renumit epidemiolog: COVID-19 este, de fapt, o boală destul de blândă

Epidemiologul Johan Giesecke, fost șef al Centrului European de Prevenire și Control a Bolilor, a afirmat într-un interviu televizat că pandemia de coronavirus se aseamănă cu un sezon de gripă mai severă.

Renumit epidemiolog: COVID-19 este, de fapt, o boală destul de blândă
Sursa foto: Facebook
27 Apr 2020   •   20:43

"Cred că ar trebui să avem o discuție (despre incidența deceselor) în aprilie 2021. Cred că atunci diferențele dintre țări vor fi mici la final. Cred că ceea ce vedem acum este un tsunami al unei boli destul de blânde care trece peste Europa.

Și unele țări fac ceva, alte țări fac altceva, altele nu fac același lucru, dar la final diferențele vor fi foarte mici. Cei mai mulți oameni nici nu-și vor da seama că sunt infectați", a spus  Johan Giesecke

Întrebat dacă este de părere că mortalitatea din cauza COVID-19 este mult mai mică decât s-a vorbit până acum, specialistul a răspuns:

"Mult-mult mai mică! Cred că va fi ca într-un sezon de gripă mai severă. Ceea ce va fi probabil de ordinul a 0,1% decese."

Declarațiile renumitului epidemiologic au fost comentate de medicul Adrian Marinescu:

"Dacă am ști sigur că toți cei care se infectează fac forme ușoare sau sunt asimptomatici, atunci ne-am putea gândi la aspectul acesta: nu venim cu măsuri restrictive, lăsăm populația să se imunizeze, așa cum au gândit și Marea Britanie, Suedia sau Olanda și lucrurile se rezolvă.

Dar ce facem că realitatea nu este în felul acesta - realitatea spune așa: număr mare de îmbolnăviri înseamnă forme medii și severe, înseamnă o presiune pe sistemul medical și ajungem în punctul în care o să crească, vom avea forme severe și decese până să se întâmple această imunizare", a spus dr. Adrian Marinescu.

×
Subiecte în articol: Johan Giesecke Subiectiv
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close