Antena 3 CNN Externe A blocat ușa și s-a apropiat de ea. Când și-a dat seama ce vrea să facă, tânăra a început să țipe. Ce s-a întâmplat după un an

A blocat ușa și s-a apropiat de ea. Când și-a dat seama ce vrea să facă, tânăra a început să țipe. Ce s-a întâmplat după un an

A blocat ușa și s-a apropiat de ea. Când și-a dat seama ce vrea să facă, tânăra a început să țipe. Ce s-a întâmplat după un an
Sursa foto: Foto: Facebook
20 Dec 2016   •   12:50

Sara Roebuck, o tânără din Marea Britanie, a avut puterea de a face un gest impresionant, deși a trecut prin clipe cumplite. Fata în vârstă de 22 de ani a fost victima unei tentativă de viol în Paris. Experiența a lăsat urme adânci în sufletul ei, scrie The Mirror.

Proaspăt ajunsă în capitala Frantei, tânăra a fost sechestrată într-un apartament de un bărbat care a încercat să o violeze. După un an de la tragicul eveniment, Sara a publicat pe internet o scrisoare adresată agresorului ei:

"Draga individule,

Iti scriu in aceasta geroasa seara de decembrie, la aproape un an de cand ai incercat sa ma violezi, deoarece este pentru prima data cand ma simt suficient de puternica sa astern totul pe hartie. Iti scriu pentru ca in dupa-amiaza asta ne-am intalnit din nou, doar ca imprejurarile au fost cu totul altele.
Aveai mainile legate la spate, nu pline de transpiratie si inclestate pe trupul meu. (…)

Astern pe hartie raul pe care l-ai facut pentru a materializa aceasta poveste si alegerile tale, pe care tu le-ai pus pe seama “unei prostii tineresti” si pentru ca altii sa iti vada uratenia.

Sunt obosita, extenuata de povesti ca asta. Vreau sa stiu de ce societatea nu intelege inca realitatea brutala si veninoasa a unui viol, gravitatea abuzului sexual, complexitatea misoginismului si viziunea patriarhata care minimizeaza vina violatorului si o arunca pe femeie, al carei trup i-a fost smuls de sub propria piele.
Vreau ca barbatii sa se simta la fel de dezgustati ca femeile care au trecut prin asa ceva. Vreau ca lucrurile sa se schimbe! Insist ca lucrurile sa se schimbe!"

 

×
Subiecte în articol: viol violator scrisoare
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close