Antena 3 CNN Externe "A murit după ce şi-a îmbrăţişat tatăl care trecuse linia de sosire". Toate cele trei victime ale atentatului din Boston, identificate

"A murit după ce şi-a îmbrăţişat tatăl care trecuse linia de sosire". Toate cele trei victime ale atentatului din Boston, identificate

"A murit după ce şi-a îmbrăţişat tatăl care trecuse linia de sosire". Toate cele trei victime ale atentatului din Boston, identificate
de S.T.    |    17 Apr 2013   •   11:02

Moartea unui băiat în vârstă de opt ani, Martin Richard, ucis după ce şi-a îmbrăţişat tatăl care tocmai trecuse linia de sosire a maratonului din Boston, luni, a emoţionat americanii.
   
"Am ieşit luni seara şi m-am întâlnit cu pompierii pe care îi cunoşteam. Mi-au spus că printre cei trei morţi se află un băieţel în vârstă de opt ani, originar din Dorchester, care tocmai îşi îmbrăţişase tatăl care trecuse linia de sosire", a mărturisit editorialistul cotidianul Boston Globe, Kevin Cullen.
   
"Tatăl s-a îndepărtat şi băiatul s-a întors pe marginea drumului pentru a se întâlni cu mama şi sora sa mai mică. Bomba a explodat în acel moment. Băiatul a fost ucis, sora lui şi-a pierdut un picior, iar mama lor a fost grav rănită", a povestit Kevin Cullen, citat de AFP.

Nu avem voie să-l uităm. Imaginea la care puţini oameni suportă să se uite în aceste momente

În afară de Martin Richard, atentatul a provocat moartea lui Krystie Campbell, administratora unui restaurant, în vârstă de 29 de ani. Tatăl ei a explicat pentru presa locală că aceasta îşi însoţise cea mai bună prietenă pentru a-l fotografia pe partenerul acesteia la trecerea liniei de sosire.
   
În urma carnagiului, calificat de autorităţile americane ca "atentat terorist", şi-a pierdut viaţa şi un absolvent al Universităţii din Boston, al cărui nume nu a fost făcut public.

Mărturii cutremurătoare ale românilor, martori la maraton: "Ziceai că e o zonă de război. Lumea a început să alerge. Era HAOS"


După cum a relatat anterior agenţia de presă Associated Press, citând surse ale Consulatului General al Chinei în New York, a treia victimă este un cetăţean chinez, care se afla la studii în SUA. Rudele tânărului ucis în explozii, potrivit agenţiei de presă Xinhua, au solicitat ca identitatea sa să nu fie dată publicităţii.

Toată noaptea de luni spre marţi şi marţi dimineaţa, chirurgii care au îngrijit victimele celor două explozii produse la un interval de câteva secunde pe traseul maratonului, în apropiere de linia de sosire, au efectuat numeroase amputări.

Vezi aici SINTEZA EVENIMENTELOR DE LA BOSTON de luni şi marţi

În afară de cele trei persoane ucise, alte 176 au fost rănite, dintre care 17 sunt în stare foarte gravă.

Autorităţile nu au nicio informaţie cu privire la cine ar fi putut fi autorul exploziilor. De asemenea, atentatul din Boston nu a fost încă revendicat, transmite miercuri Fox News.

AICI GĂSEŞTI TOATE ŞTIRILE DESPRE ATENTATUL DE LA BOSTON

Citeşte şi:

FBI: "NU avem NICIUN suspect. Nu ştim nici măcar care a fost motivul atentatului". Vezi HARTA cu locul exploziilor


×
Subiecte în articol: boston atac bomba boston
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close