Antena 3 CNN Externe Accidente soldate cu români morţi şi răniţi, produse în Ungaria în ultimii ani

Accidente soldate cu români morţi şi răniţi, produse în Ungaria în ultimii ani

Accidente soldate cu români morţi şi răniţi, produse în Ungaria în ultimii ani
Sursa foto: Foto: xwebnews.com
de M.Z.    |    31 Oct 2011   •   09:56

Mai multe accidente rutiere în care au fost implicaţi români au avut loc în ultimii ani, pe teritoriul Ungariei.

Cel mai recent, este cel produs duminică noaptea, în urma căruia 14 români au murit şi doi se află în stare gravă la spital. Printre persoanele decedate sunt şi trei copii. În accident au fost implicate două autovehicule conduse de români, un TIR care venea din România şi se îndrepta spre Ungaria şi un microbuz care venea din Spania. Din primele informaţii, se pare că şoferul TIR-ului a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu microbuzul care circula regulamentar şi în care se aflau 15 persoane.

Vezi imagini cutremurătoare de la locul accidentului.

Pe 19 iulie 2007, a avut loc unul dintre cele mai grave accidente de acest gen, fiind soldat cu decesul a şapte români şi rănirea altor 16, potrivit Agerpres. Acesta a avut loc pe DN 43, între oraşele Mako şi Szeged, în apropierea frontierei cu România, când un camion-platformă ce transporta autovehicule a intrat pe contrasens lovind un autocar în care se aflau 35 de turişti români, care se îndrepta spre localitatea Szeged.

Pe 20 septembrie 2011, 28 de persoane au fost rănite, dintre care nouă grav, în urma coliziunii dintre un autobuz şi un camion românesc în estul Ungariei, între localităţile Debrecen şi Mikepercs.

Pe 21 iunie 2011, cinci persoane au murit şi alte 25 au fost rănite, dintre care şapte grav, într-un accident produs pe autostrada M70 din Ungaria, după ce un autocar care transporta români a intrat în coliziune cu un camion încărcat cu ciment. 

Pe 18 ianuarie 2011, două persoane aflate într-un TIR românesc au fost grav rănite, după ce vehiculul lor s-a ciocnit cu un camion bulgăresc în apropiere de Szigetszentmiklos, la sud de Budapesta.

Pe 26 iulie 2010, un român şi-a pierdut viaţa, iar alţi patru au fost răniţi, după ce două microbuze şi un autocar cu români s-au ciocnit pe teritoriul Ungariei, la circa 30 de kilometri de graniţa românească, în judeţul Bihor.

Pe 7 martie 2010, trei persoane au fost rănite, dintre care două grav, într-un accident rutier produs în zona Szabolcs-Szatmar-Bereg din nord-estul Ungariei, pe un carosabil alunecos din cauza zăpezii. În accident a fost implicat un microbuz din România, care avea la bord nouă pasageri.

Pe 31 ianuarie 2010, şapte persoane au fost rănite, după ce o maşină a intrat în coliziune cu un microbuz înmatriculat în România, care circula pe aceeaşi bandă, în sens opus, în apropiere de graniţa Ungariei cu România. Accidentul a avut loc între Biharkeresztes şi Mezopeterd.

Pe 26 septembrie 2009
, un microbuz cu număr de înmatriculare românesc s-a ciocnit cu un automobil pe drumul principal 55 din sudul Ungariei, între Csongrad şi drumul de legătură către localitatea Asotthalom, la km 34. În accident au fost rănite opt persoane.

Pe 13 august 2009, zece români au fost răniţi în urma unui accident de microbuz petrecut pe autostrada M7, în apropiere de comitatul Somogy din sud-vestul Ungariei. Microbuzul, care transporta zece persoane, a trecut prin parapetul care desparte cele două direcţii de circulaţie şi s-a oprit pe banda interioară a şoselei ce duce către Budapesta.

Pe 24 iulie 2009, pe drumul 43 din Ungaria, la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac, un autobuz care transporta pe suporterii echipei Steaua Bucureşti a intrat din spate într-un microbuz Mercedes al poliţiei ungare. Microbuzul a fost proiectat într-o maşină marca Ford, tot a poliţiei. Accidentul s-a soldat cu opt poliţişti maghiari răniţi.

Pe 2 februarie 2009, o persoană a murit şi trei au fost rănite într-un accident rutier produs în sud-estul Ungariei, în care au fost implicate un microbuz şi o furgonetă înmatriculate în România.
   
Pe 19 ianuarie 2009, şapte persoane au fost rănite, într-un accident rutier produs în vestul Ungariei, între localităţile Egyhazashollos şi Rabahidveg, în urma coliziunii dintre un microbuz înmatriculat în România şi un automobil local.





×
Subiecte în articol: morti raniti Ungaria romani TIR camion
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close