Antena 3 CNN Externe Acte TERORISTE ale ruşilor, în Ucraina. Un politician a fost găsit MORT, cu urme de tortură pe trup. Kievul reia ofensiva împotriva rebelilor

Acte TERORISTE ale ruşilor, în Ucraina. Un politician a fost găsit MORT, cu urme de tortură pe trup. Kievul reia ofensiva împotriva rebelilor

Acte TERORISTE ale ruşilor, în Ucraina. Un politician a fost găsit MORT, cu urme de tortură pe trup. Kievul reia ofensiva împotriva rebelilor
de O.P.    |    23 Apr 2014   •   06:03

Preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksander Turcinov, a ordonat reluarea ofensivei împotriva rebelilor separatişti pro-ruşi din estul ţării. Decizia a fost luată după ce un politician din partidul lui Turcinov a fost răpit, ucis şi, se pare, torturat de persoane necunoscute.

Până în prezent nu s-au semnalat noi confruntări armate. La Kiev s-a aflat, ieri, vicepreşedintele american Joe Biden, care a promis un sprijin de 50 de milioane de dolari pentru Ucraina.

Două corpuri neînsufleţite cu semne de tortură, dintre care unul pare să aparţină unui politician local, au fost găsite în apropierea oraşului Slaviansk, controlat de separatiştii pro-ruşi. Aceştia reţin, de asemenea, un jurnalist american aflat în zonă pentru un reportaj.

Un comunicat al preşedinţiei ucrainene îi califică pe rebelii pro-ruşi drept "terorişti" şi cere reluarea ofensivei forţelor guvernamentale împotriva lor. Operaţiunile de săptămâna trecută împotriva rebelilor nu au dat niciun rezultat. Autorităţile de la Kiev afirmă că separatiştii sunt sprijiniţi de Rusia, care urmăreşte să submineze alegerile prezidenţiale programate la 25 mai.

Aflat la Kiev, vicepreşedintele Joe Biden a cerut Rusiei să aplice acordul de la Geneva, de săptămâna trecută. Acesta prevede în special dezarmarea grupărilor armate ilegale şi evacuarea clădirilor ocupate în oraşele din estul Ucrainei.

Biden a promis ajutor american pentru economia Ucrainei, aflată într-o recesiune profundă. Pe de altă parte, Pentagonul a anunţat că 600 de militari americani vor fi trimişi în Polonia şi ţările baltice, pentru exerciţii menite să demonstreze solidaritatea membrilor NATO.

×
Subiecte în articol: Rusia Proteste Ucraina
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close