Antena 3 CNN Externe Acţiunea agresivă a ruşilor îndreptată către puterile occidentale. Rusia trimite 12 nave de război în largul Siriei

Acţiunea agresivă a ruşilor îndreptată către puterile occidentale. Rusia trimite 12 nave de război în largul Siriei

Acţiunea agresivă a ruşilor îndreptată către puterile occidentale. Rusia trimite 12 nave de război în largul Siriei
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mai 2013   •   17:20
Cel puţin 12 nave militare au fost trimise de autorităţile ruse în largul Siriei, în apropierea bazei navale ruse de la Tartus. Acţiunea agresivă se vrea a fi un semnal adresat Occidentului şi Israelului de a nu interveni în conflictul sirian.

Potrivit agenţiei oficiale sirieme SANA, ultimele cinci nave din cele 12 au trecut joi prin Canalul Suez, intrând în Marea Mediterană şi îndreptându-se spre coastele Siriei.

Autorităţile Navale ruse au precizat că este prima dată în ultimele decenii când nave militare ruse sunt trimise din Oceanul Pacific în Marea Mediterană.

Conform Wall Street Journal, Rusia are cel puţin 12 nave militare de patrulare în largul Siriei.

Surse citate de New York Times au dezvăluit că Rusia a trimis Siriei rachete navale de croazieră de tip Iahont, pe care regimul Bashar al-Assad le-ar putea utiliza în cazul în care Statele Unite, alte ţări occidentale, Turcia sau Israelul ar încerca să ajute insurgenţii sirieni prin instituirea unei blocade navale în largul Siriei.

"Este vorba de o demonstraţie de forţă. Ruşii vor să demonstreze că sunt determinaţi să îşi protejeze interesele strategice", a declarat un oficial din cadrul Pentagonului.

Puterile occidentale nu au exclus posibilitatea unei eventuale intervenţii militare în Siria, stat care se confruntă, de peste doi ani, cu revolte reprimate violent şi cu confruntări armate între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad şi forţele militare ale opoziţiei.

Peste 95.000 de oameni au murit de la începutul confruntărilor.

 

 

×
Subiecte în articol: Siria razboi civil siria razboi siria
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close