Antena 3 CNN Externe Adolescenta Malala l-a lăsat fără replică pe Jon Stewart, în timpul unui interviu. Ce i-ar face unui taliban

Adolescenta Malala l-a lăsat fără replică pe Jon Stewart, în timpul unui interviu. Ce i-ar face unui taliban

Adolescenta Malala l-a lăsat fără replică pe Jon Stewart, în timpul unui interviu. Ce i-ar face unui taliban
10 Oct 2013   •   15:11

Adolescenta pakistaneză Malala Yousafzai, care militează pentru dreptul femeilor la educaţie, l-a lăsat fără grai pe Jon Stewart, realizatorul emisiunii "The Daily Show", unde a fost invitată marţi seară, scrie Business Insider.

Întrebată în timpul interviului cum a reacţionat când a aflat că talibanii au făcut din ea o ţintă şi că o vor moartă, tânăra a răspuns că iniţial s-a gândit să riposteze, să ia un pantof şi să-l lovească pe cel care ar veni după ea.

Apoi şi-a dat seama însă că "dacă loveşti un taliban cu pantoful nu mai e nici o diferenţă între tine şi el".

"Nu trebuie să îi tratezi pe ceilalţi cu cruzime, trebuie să lupţi cu ceilalţi prin pace, dialog şi educaţie. Apoi am zis că îi voi spune că îmi doresc educaţie şi pentru copiii săi. Am să îi spun că atât am avut de spus şi că poate face ce vrea în continuare", a fost răspunsul care l-a uluit pe realizatorul emisiunii.

Numele adolescentei pakistaneze Malala Yousafzai este adeseori citat pentru obţinerea Premiului Nobel pentru Pace, care va fi anunţat vineri.

Astăzi, ea a obţinut prestigiosul premiu Saharov al Parlamentului European (PE), a anunţat preşedintele PE, Martin Schulz.

×
Subiecte în articol: Premiul Nobel
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close