Antena 3 CNN Externe Alegerea noului Papă, coşmarul serviciilor de securitate din Roma

Alegerea noului Papă, coşmarul serviciilor de securitate din Roma

Alegerea noului Papă, coşmarul serviciilor de securitate din Roma
11 Mar 2013   •   15:26

Catolicii din întreaga lume se roagă pentru momentul în care noul Papă va fi ales. Dar pentru cei responsabili de asigurarea securităţii din Roma şi în special cea din perimetrul Vaticanului este o misiune care se anunţă a fi foarte dificilă.

"Imaginaţi-vă o mare de oameni, câteva sute de mii de persoane, pelerini la Vatican, care vor fi supravegheaţi cu dificultate. Nu ştii de unde vin, nu ştii când ajung. Dacă nu suntem atenţi şi precauţi riscăm ca totul să se transforme în haos", a declarat un oficial, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, pentru AP.

Autorităţile italiene au instalat un cort imens, care va servi drept spital, într-una din pieţele publice din apropierea Vaticanului. Poliţia locală şi carabinierii se declară pregătiţi pentru zecile de mii de locuitori ai Romei, care vor "fugi" de la muncă şi se vor grăbi să ajungă în Piaţa San Pietro, pentru a asista la momentul solemn, în care fumul va apărea deasupra Capelei Sixtine.

Cea mai mare provocare pentru serviciile de siguranţă şi securitate romane vor fi următoarele zile după alegerea Sanctităţii Papale.
La ceremonia de instalare a noului Pontif sunt aşteptaţi să sosească preşedinţi şi prim-miniştri din mai multe state ale lumii. Plus sute de mii de pelerini de pe toate continentele.

Pentru a se asigura o bună supraveghere a acestui eveniment major pentru lumea catolică, oficialităţile au spus că vor fi folosite câteva aparate de zbor, iar câteva mii de agenţi vor fi prezenţi în mijlocul mulţimii.

×
Subiecte în articol: alegeri pelerini Capela Sixtina
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close