Antena 3 CNN Externe Alegeri cruciale în Franţa. Macron și Le Pen se luptă din nou pentru voturile francezilor

Alegeri cruciale în Franţa. Macron și Le Pen se luptă din nou pentru voturile francezilor

Alegerile prezidenţiale de mâine din Franţa sunt o reeditare a finalei din 2017, când Macron a avut-o contracandidată tot pe lidera extremistă Marine Le Pen.

Alegeri cruciale în Franţa. Macron și Le Pen se luptă din nou pentru voturile francezilor
Sursa foto: Hepta/Bestimage
de Silvia Preda    |    23 Apr 2022   •   15:41

Diferenţa este că acum, Macron este preşedinte în funcţie şi încearcă să convingă pentru un nou mandat de 5 ani, la Palatul Elysee. Şi există şanse să reuşească.

Emmanuel Macron are un uşor avantaj în sondajele de opinie înaintea turului secund al scrutinului prezidenţial, dar diferenţa nu este suficientă pentru a garanta o victorie a actualului preşedinte.

Ultimele sondaje publicate în Franţa arată că Macron are un avans de peste 10 procente.

Alegeri în Franţa. Preşedintele francez Emmanuel Macron vs. contracandidata sa de extremă-dreapta Marine Le Pen

Noul preşedinte al Franţei va trebui să conducă ţara prin cele două crize actuale majore: războiul din Ucraina şi redresarea economică după pandemia de coronavirus.

Emmanuel Macron avertizează că vor veni perioade ”dificile” dacă Marine Le Pen câștigă alegerile

Preşedintele în funcţie al Franţei, Emmanuel Macron, i-a avertizat vineri pe cetăţenii francezi, în cursul unui eveniment electoral, că vor fi perioade "dificile" dacă Marine Le Pen va câştiga scrutinul prezidenţial programat duminică.

Cine este Emmanuel Macron

Emmanuel Macron este un fost bancher și absolvent al unora dintre școlile de elită din Franța. A fost un novice politic înainte de a deveni președinte, iar acestea este doar a doua cursă electorală directă la care a participat vreodată.

Cine este Marine Le Pen

Marine Le Pen este cea mai recunoscută figură a extremei drepte franceze. Este fiica lui Jean-Marie Le Pen, care a fondat Frontul Național, predecesorul actualului partid politic al lui Le Pen, cunoscut drept Adunarea Națională.

Alegeri prezidențiale în Franța. Acuzații dure între Emmanuel Macron și Marine Le Pen înaintea ultimului tur

A plouat cu acuzaţii în dezbaterea finală dintre preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi contracandidata lui, Marine Le Pen. Înainte de turul doi de scrutin pentru alegerile prezidenţiale din Franţa, cei doi prezidenţiabili nu s-au menajat pe niciunul din subiectele fierbinţi ale momentului.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close